Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polančec uzvraća

Nobilo: Tražit ćemo saslušavanje cijelog vrha HDZ-a i Vlade

nobilo
Foto: Pixsell
1/3
Autor
Ivanka Toma
16.09.2010.
u 22:33

Odluke o Ini, TLM-u, struji i sve druge donosile su se na užem kabinetu čiji su članovi bili i Jadranka Kosor i Ivan Šuker, kaže Nobilo

- Ako padam ja, padaju svi - rekao je bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec premijerki Jadranki Kosor na tajnom sastanku održanome 1. rujna u prostorijama HDZ-a, a prema posljednjim potezima čini se da nastoji održati riječ.

Naime, Polančecov odvjetnik, Anto Nobilo rekao nam je kako će u postupku za aferu Spice gdje je Polančec optužen da je bio šef zločinačke organizacije u pokušaju preuzimanja Podravke, tražiti saslušavanje cijelog vrha HDZ-a i članove užeg kabineta Vlade.

- Optužuje ga se da je kao potpredsjednik Vlade iskoristio pregovaračku poziciju s MOL-om i predao Mađarima upravljačka prava u Ini, a da je kao protuuslugu ishodio kredit za Podravku. Iz izjava danim na povjerenstvu za Inu vidi se da to nije točno. Bebić i Jarnjak su potvrdili da je izmjena dioničarskog ugovora bila prezentirana vrhu HDZ-a, a ministrica Matulović Dropulić da su s njim bili upoznati i članovi Vlade i da su o njemu glasali - rekao je Nobilo i najavio da će se o tome vrh vladajuće stranke i Vlade morati očitovati i na sudu.

Preko svog odvjetnika Polančec je zadao i novi udarac ministru financija, Ivanu Šukeru. Navodi, naime, da je tek djelomično točna informacija kako su se u rujnu prošle godine u središnjici HDZ-a sastali Polančec, tada već bivši premijer Ivo Sanader i predsjednik uprave MOL-a Zsolt Hernadi, te da taj sastanak otkriva kako je i Sanader povezan s Inom i Podravkom.

- Taj sastanak je održan ranije, oko mjesec dana prije nego je Sanader otišao s funkcije premijera, a na njemu je uz premijera, Polančeca i Hernadija bio još i ministar financija Ivan Šuker - rekao je Nobilo.

Odvjetnik je ponovio kako Polančec ni o čemu nije sam donosio odluke, te pobrojao da se to odnosi na Inu, na određivanje cijene struje, na privatizaciju TLM-a i sve drugo. Tvrdi da se svaka takva odluka prezentirala vodstvu HDZ-a, te da se usvajala na užem kabinetu Vlade čiji su članovi bili i sadašnja premijerka Jadranka Kosor, te ministar Šuker.

Komentirajući odnos HDZ-a prema Polančecu, njegov odvjetnik kaže kako su izabrali jednoga između njih za kojeg smatraju da je najslabiji i da bi onda on za njih sve trebao u kaznenom postupku snositi svu odgovornost, a da oni čistog obraza Hrvatsku uvedu u EU. No, napominje da to neće tako ići. Na pitanje je li točno da Polančec prijeti sa čak 42 afere, Nobilo kaže da to nije točno, nego da je riječ o kosturu knjige koju je pripremao u Remetincu, a koja ima 42 poglavlja od kojih svako predstavlja jedan događaj kao što je, primjerice, privatizacija Ine.

Komentara 93

Avatar ljutatrava
ljutatrava
23:26 16.09.2010.

hoće Polančec i Nobilo saslušanje a hoće li Bajić dopustiti saslušanje,do sada je izvodio baš sve da spasi partjske drugove hdz-a.Ako bude sve ok to bi trebao biti i početak kraja Bajića ne samo hdz-a.

OB
-obrisani-
00:36 17.09.2010.

I ovaj Nobilo je teški kriminalac i muljator.

HO
hornet7
01:52 17.09.2010.

Ne pise im se dobro,,ali ovo je tek pocetak...bice tu jos tajnih sastanaka i dogovora !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije