Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo 21-godišnje djevojke

Nobilo o radu policije u Osijeku: Ako nisu zataškavali informacije, onda su užasno pogrešno komunicirali

Zagreb: Izjava odvjetnika Ante Nobila nakon izlaska Borisa Miloševića iz  USKOK-a
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/5
23.09.2023.
u 22:24

Obavještavamo javnost da su policijski službenici sve radnje u ovome postupku proveli temeljito, profesionalno i nepristrano. Također skrećemo pažnju kako je očevid proveden u suradnji sa zamjenicom Županijskog državnog odvjetnika, stoji u priopćenju policije

Osječkom policajcu M.S. (27), osumnjičenom za ubojstvo 21-godišnje djevojke, određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog bojazni od utjecaja na svjedoke i opasnost od ponavljanja djela. Sve informacije o njezinoj smrti prekinuo je DORH kada je osumnjičio policajca, s kojim se viđala, za ubojstvo. 

Danas se priopćenjem oglasila osječka policija s obzirom, kako kažu, na medijske naslove i objave u vezi smrtnog stradavanja 21-godišnjakinje u kojima se policiju proziva za zataškavanje. "Obavještavamo javnost da su policijski službenici sve radnje u ovome postupku proveli temeljito, profesionalno i nepristrano. Također skrećemo pažnju kako je očevid proveden u suradnji sa zamjenicom Županijskog državnog odvjetnika", stoji u priopćenju policije.

Video: Privođenje policajca osumnjičenog za ubojstvo djevojke (21)

"Često u postupcima svaka strana zauzme jedan stav, tako da ovo nije neobična situacija. Ono što je ovdje neobično je da je u kratkom vremenu došlo do serije dezinformacija iz policije. Prvo je iz policije izašla informacija da se radi o samoubojstvu, nakon toga da je pištolj usmrtio djevojku pa da se radi o ubojstvu iz nehaja i sad smo iz Državnog odvjetništva dobili informaciju da se radi o kvalificiranom ubojstvu. Previše je informacija i dezinformacija. Moramo i uzeti u obzir da se radi o policijskom djelatniku čime je ovaj slučaj još pod većim okom javnosti. Ako nisu zataškavali informacije, onda su užasno pogrešno komunicirali", komentirao je slučaj u Osijeku odvjetnik Ante Nobilo za Danas.hr.

Iz policije su, posjetimo, naveli da je po prvim sumnjama osumnjičenik je bio uhićen za kazneno djelo prouzročenje smrti iz nehaja opisano u članku 113. Kaznenog zakona, a za koje je propisana značajno manja kazna zatvora, odnosno do pet godina. Na temelju utvrđenih činjenica počinitelj je prijavljen za najteži, kvalificirani oblik kaznenog djela, odnosno događaj je prekvalificiran u teška kaznena djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavka 4. Kaznenog zakona u svezi kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona gdje je kazna zatvora zapriječena do osam godina.

"Naglašavamo da je policija Županijskom državnom odvjetništvu dostavila sva prikupljena saznanja te i dalje s njima u suradnji poduzima daljnje mjere i radnje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti događaja", poručuju iz osječke policije.

GALERIJA Osijek: Posljednji ispraćaj tragično preminule Mihaele

Zagreb: Izjava odvjetnika Ante Nobila nakon izlaska Borisa Miloševića iz  USKOK-a
1/14
Ključne riječi

Komentara 16

ŠT
Štaco
08:46 24.09.2023.

Nego kada će se ovo govedo ukloniti iz javna života. Kada će pojasniti svoju ulogu u slučaju obitelji Zec... Za ovakve likove Njemačka je prilikom ujedinjenja odredila zabranu javnog istupanja i rada u pravosuđu.

BP
Besposlen pop
07:20 24.09.2023.

Ono kad u.d.b.a.š nešto prigovara policiji

ZG
zgrio
08:23 24.09.2023.

Koliko se sjećam i ovaj ima tešku ruku i tanke živce pa nije baš mjerodavan držati prodike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije