Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Nobilo će morati platiti 700 kuna zbog šamaranja dječaka

anto nobilo
Pixsell
29.03.2010.
u 15:51

Odvjetnik Anto Nobilo se branio da su mu prosvjednici napali slobodu kretanja ulicom te da je napadnut kontejnerom, no sudac to nije prihvatio.

Odvjetnik Anto Nobilo nepravomoćno je na Prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen sa 700 kuna zbog remećenja javnog reda i mira jer je 26. prosinca 2009. pljusnuo 16-godišnjaka koji je s prijateljima na križanju Gundulićeve i Žerjavićeve protestirao zbog zabrane igranja na igralištu u Žerjavićevoj.

Kazna se inače kreće od 200 do 800 kuna, a Nobilo će svoju morati platiti u roku od 15 dana, kada presuda postane pravomoćna. Sudac je odredio da Nobilo uz kaznu mora platiti i 1230 kuna za sudsko-medicinsko vještačenje te troškove suda od 1500 kuna.

Zbog svjedočenja maloljetnika i fotoreportera koji su snimili događaj sud je odlučio da nije bila riječ o nužnoj obrani te odbacio sve navode koje je Nobilo iznio u svoju obranu. Tvrdio je da su prosvjednici napali njegovu slobodu kretanja ulicama Zagreba, da je napadnut kontejnerom te da je maloljetnik kojega je ošamario zamahnuo rukom i unio mu se u lice, a osjetio je i prijetnju od napada šestorice maloljetnika koji su ga okružili.

Tvrdio je također da je pljuska bila nužna obrana zbog kontejnera koji je maloljetnik gurnuo na njega, ali jedan od fotoreportera Pixsella, koji je snimio i pljusku, svjedočio je:

– Nobilo je upotrijebio mnogo više snage kad je dječak pokušao gurnuti kontejner, a učinilo mi se i da je poslije pljuske stao u obrambeni stav očekujući da će mu vratiti. Nobilo nije došao na izricanje presude, što je njegovo pravo, a kratko je izjavio da će svakako podnijeti žalbu Visokom prekršajnom sudu.

Ključne riječi

Komentara 63

RI
rina
17:32 30.03.2010.

SAMO 700 KUNA? SRAMOTA!

OB
-obrisani-
16:36 29.03.2010.

I je li Nobilo svojim šamarom probio blokadu?

MA
marko53
16:19 29.03.2010.

Dao bih nja Nobilu i 14000 da ja njega osamarim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije