Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spašavanje nogometa

NK Karlovac postaje d.d., a udjeli bivšim igračima i vjerovnicima

nogomet
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
18.08.2012.
u 11:13

Zanimljivo je da je spomenutu odluku donijela skupština kojoj su i dalje na čelu Amirudin Talakić, Branko Vukelić i Boris Kozjan

Nogometni klub Karlovac preoblikovat će se u sportsko dioničko društvo. Vjerovnici će dobiti udjele u tom društvu, a sve to trebalo bi postati temelj za ulazak novog vlasnika koji bi mogao znati što i za koju cijenu kupuje.

 Bez verifikacije

 Najznačajniji su to zaključci skupštine NK Karlovca koji bi, čini se, nakon višemjesečne agonije i milijunskih gubitaka konačno trebali dovesti svjetlo na kraju mračnog tunela karlovačkog nogometa.

 Zanimljivo je da je odluku o transformaciji iz udruge građana u dioničko društvo donijela skupština kojoj je na čelu bio Amirudin Talakić, a potpredsjednici Branko Vukelić i Boris Kozjan. Riječ je o legitimnoj skupštini jer prethodne dvije na kojima su neuspješno klub preuzimali Nijemci iz tvrtke Haag Sportmenagment, a kasnije Česi iz tvrtke Gurman, unatoč velikoj pompi i bombastičnim najavama uopće nisu verificirane.

 Na posljednjoj skupštini za predsjednika kluba izabran je Saša Pavletić koji je u prethodnom vremenu bio tajnik kluba.

 –Točno je da skupštine ni sa Česima niti sa Nijemcima nisu verificirane. Nijemci nam najprije nisu dostavili dokumentaciju s kojom bismo to obavili, a kasnije je njihov interes brzo splasnuo. Česi su nas zamolili da ih ne verificiramo i tu nije ništa sporno.

Nakon što klub transformiramo u d.d. i udjele dobiju vjerovnici i igrači kojima se duguje, novi investitori će imati potpuno čistu sliku o klubu. Sve to omogućiti će vjerovnicima da se naplate u određenom iznosu – najavio je Pavletić. Iz kluba poručuju da interes Čeha za ulaganje u Karlovac i dalje postoji, te da je rasčišćavanje situacije u klubu preduvjet za dolazak ili njih, ili nekog drugog investitora.

 Na sportskom planu i dalje je nastavljena paradoksalna situacija da na istom stadionu Branko Čavlović Čavlek igraju dva kluba istog imena. NK Karlovac nakon Prve lige nastavlja natjecanja u županijskom rangu sa seniorskom ekipom, dok NK Karlovac 1919 s mlađima selekcijama igra u prvoligaškom rangu.

 Prvi put u povijesti

 Bez obzira kako će završiti karlovačka nogometna priča, želja je da se sačuva potencijal koji ima omladinski pogon kluba kroz nastup u elitnom dijelu natjecanja.

 S druge strane seniorski sastav Karlovca 1919 u okviru priprema odigrao je prvu utakmicu, što je i formalno prvi susret tog kluba u povijesti. U tom susretu bili su bolji od Jaske sa 3:1.

 –Karlovac 1919 nam daje punu potporu, ili bi točnije bilo reći da radimo sve što nam je od zajedničkog interesa – zaključuje Pavletić.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar banijac68
banijac68
11:27 19.08.2012.

kada i gdije u Karlovcu je bilo čisto od kada je Vukelića na vlasti samo muljanje i varanje iuzimanje proračunskog novca ali ništa nije napravljeno sama sama MOČVARA i ljiga kada slastičari i gostioničari vladaju Karlovcem sve propada samo damo da se oni namire i sve je po zakonu pljuc pljuc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije