Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTETA 100.000 KN

Njemica izazvala požar u apartmanu na Rabu: Zapalilo se vrelo ulje koje je ostavila na štednjaku

Vatrogasci Rab
Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija
31.08.2021.
u 13:55

U požaru je potpuno oštećena kuhinja s dnevnim boravkom, a dio hodnika i terasa ispred apartmana djelomično su oštećeni i začađeni od dima

U apartmanu u Barbatu na otoku Rabu dogodio se jučer oko 18.30 sati požar, a očevidom je utvrđeno kako je planuo zbog vrelog ulja ostavljenog u kuhinji.

Požar se dogodio u obiteljskoj kući u vlasništvu 69-godišnjeg hrvatskog državljanina. Nitko nije ozlijeđen, a požar su ugasili pripadnici DVD-a Rab. 

Očevid požara proveli su policijski službenici Policijske postaje Rab u suradnji s protupožarnim inspektorom. Utvrdili su da je do požara došlo kada je 52-godišnja njemačka državljanka boraveći u apartmanu ostavila posudu s vrelim uljem na štednjaku u kuhinji koje se potom zapalilo. 

U požaru je potpuno oštećena kuhinja s dnevnim boravkom, a dio hodnika i terasa ispred apartmana djelomično su oštećeni i začađeni od dima. Ukupna materijalna šteta jest najmanje 100.000 kuna, navode iz Policijske uprave primorsko-goranske. 

Ovo je drugi požar tijekom ovogodišnje turističke sezone na otoku Rabu koji je izazvan zapaljenjem ulja u kuhinji, odnosno nepažnjom gostiju. Policija zbog toga poziva sve građane i turiste na maksimalan oprez prilikom rukovanja u kuhinji s plinskim i električnim pećima. Također, apeliraju da se kod pripreme hrane posude s jelom ne ostavljaju bez nadzora na pećima ili plinskim te električnim kuhalima.

VIDEO Autobus se zapalio kod MSU: Putnici izašli iz vozila, a gusti dim širio se Avenijom

Ključne riječi

Komentara 19

DU
Deleted user
14:48 31.08.2021.

Vrelo ulje?imate vi lektore ili namjerno gutate srbizme?

MT
makan tahi
17:06 31.08.2021.

12 komentara a nitko nije bio na i u rabu, slika je iz centra raba 50m od hotela internacional u kojemu vrlo često boravim, a barbat je na drugoj strani, južnije

Avatar Tombstone
Tombstone
15:02 31.08.2021.

Ulje, ma koliko vruce, ne moze se zapaliti samo od sebe. Tako da uzrok pozara moze biti samo posuda s uljem ostavljena na upaljenom stednjaku. S druge strane kako to da se nije aktivirao protupozarni alarm posto ulje na visokim temperaturama dosta prije zapaljenja jako dimi? Nije bilo protupozarne prevencije? Onda su i vlasnik apartmana a i agencija za iznajmljivanje podjednako krivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije