Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žestoka rasprava

Njemačku će ove godine napustiti 100.000 migranata

migranti u Grčkoj
Reuters/PIXSELL
01.06.2016.
u 19:48

Krajem ožujka u Njemačkoj je ostalo ukupno 219.000 odbijenih tražitelja azila

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere rekao je u srijedu da je broj migranata koji napuštaju Njemačku u porastu, te da se ove godine očekuje oko 100.000 deportacija ili dobrovoljnih odlazaka.

Spor napredak u napuštanju zemlje onih migranata koji nisu dobili azil izazvao je žestoku raspravu unutar vladajuće koalicije kancelarke Angele Merkel.

Krajem ožujka u Njemačkoj je ostalo ukupno 219.000 odbijenih tražitelja azila, objavio je list Bild u srijedu, navodeći izvješće ministarstva unutarnjih poslova.

U izvješću stoji da su "nedostatak političke volje da se provode zakoni o azilu", "nedostatak  osoblja u migracijskim agencijama" i "nedostatak suradnje onih koji moraju napustiti zemlju" odgovorni za spori tempo povratka.

U izvješću se također kaže da dugačak proces deportacije daje vremena "onima koji moraju napustiti zemlju da tajno u njoj ostanu".

Kai Wegner, zastupnik iz Kršćanskih demokrata (CDU) Angele Merkel rekao je u srijedu da bi deportacije trebale biti ubrzane centralizacijom postupka. On je optužio neke regionalne vlade da nisu uspjele provesti plan o odlasku migranata iz zemlje.

Njemačka politika otvorenih ruku prema izbjeglicama rezultirala je dolaskom 1, 1 milijun migranata 2015. godine.

Dolazak je usporen početkom ove godine kada je zatvorena balkanska ruta.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Pavel ic
Pavel ic
20:57 01.06.2016.

ma nista od toga nece se oni dat istjerati

LI
lipnjak
21:07 01.06.2016.

Kada su vidjeli da trebaju radit ajmo natrag.Za nerad i zivot na tudji racun slobodno mogu doci k nama i uclanit se u SDP zagarantirano do kraja zivota stan,posao i boracka penzija.

DA
Darko22
16:08 02.06.2016.

Puste, puste priče da se javnost uvjeri da se nešto radi protiv invazije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije