Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SITNIČAVI BRUXELLES

Njemački vicekancelar: Europa u kojoj se 27 povjerenika želi dokazati nema smisla

Sigmar Gabriel
Foto: Reuters
02.07.2016.
u 12:53

Sigmar Gabriel tvrdi da Brexit nije ugrozio EU inajavljuje mogućnost ponovnog pridruživanja Velike Britanije Uniji

Tek nešto više od tjedan dana nakon Brexita, njemački ministar gospodarstva Sigmar Gabriel pozvao je na smanjivanje broja europskih povjerenika i zatražio da Bruxelles preispita kako raspoređuje svoj budžet.

"Europa u kojoj se 27 povjerenika želi dokazati nema smisla. Bilo bi dobro smanjiti taj broj", kazao je Gabriel u razgovoru za Neue Osnabruecker Zeitung.

Gabriel, koji je ujedno i njemački vicekancelar, kazao je da Brexit nije ugrozio EU i čak najavio mogućnost ponovnog pridruživanja Velike Britanije Uniji za nekoliko desetljeća, posebice imajući u vidu činjenicu da je veliki broj mladih bio za ostanak u EU.

"Moramo s njima ostati u kontaktu. Ako želimo da glas naše djece i unuka u svijetu nešto znači, to treba biti zajednički europski glas. Čak ni snažnija Britanija ili Njemačka neće uspjeti postići da ih se čuje dovoljno ako su same za sebe", poručio je Gabriel.

Gabriel je Bruxelles optužio za "sitničavost" glede uplitanja u stvari koje bi bolje riješile same države ili općine.

Što se proračuna tiče, smatra da se treba preispitati bi li  i dalje 40 posto sredstava trebalo ići za poljoprivredu, dok se puno manje izdvaja za istraživanje, inovacije i obrazovanje. Također smatra da bi Unija trebala imati zajedničku europsku vojsku.

>> Nova Europska unija

Komentara 6

IC
iz.croatia@gmail.com
13:34 02.07.2016.

Potpuno ispravno promatranje Vizekanzlera Gabriela. Po meni je za najmanje 40 posto reducirati broj delegata u EU parlamentu, time se postize veca ucinkovitost onih koji imaju nesto konstruktivno i da kazu, Jasno da se time i sparaju novci koji se mogu plasirati svrsihodnije.

I1
ing-12345
13:50 02.07.2016.

Prvo treba ukiniti Europski parlament jer ne služi ničemu a košta ogromu siumu novaca.

MG
milerazbojnik@gmail.com
15:03 02.07.2016.

sad su poćeli progledavat na ćorave oći kad im je krava muzara presušila .jednom erjećju narode moj svi politićari po državama su vas sve peveslali i to upravo radi svojih fotelja a tebi je u toj euniji ostalo jako malo posla i prosperiteta jer sve se svodi što e nelogićno na to da neko diktira koliko li će ko prodat dok on može koliko hoće .što se tiće putovanja pa puovali su ljudi po toj europi isto s putovnicom al im niko isto nije radio probleme i znalo se ko je ko a sad svaki manijak može ući u nju i napravit pokolj a da ne prićamo o proizvodnji gdje smo svi bili uposleni i isto tako trgovali svi s svakim i ništa nam nije falilo a sad imamo dirigente koji ćee nam reći kolko li ćeg možemo proizvest i plasirat na tržište kao država što se kosi s ludilom i zašto bih ja nešto proizvodio kad to ne mogu plasirat na tržište .jednom rjećju lažna briga za pojedince koji imaju monopol i diktiraju koliko li će ko od njih bolje zaradit a mi nek pušemo u prazno i nek se raspadne što li bi oni pa živjeli smo mi i bez njih i živjet ćemo i dalje i dogovarat se isto tako kao i sad al nam niko neće ako li iziđemo komandirat kao sad nego ćemo sami krojit svoju sudbinu politikanti mute bistru vodu radi svojih fotelja a da ih nije briga za narod i toćka i kakva je to unija vidi se da samo diktiraju i naređuju i guraju svoje jednoumlje a neće slušat pojedine države .jednom rjećju gasarbajteri će bit uvjek pojedinim zemljama dobrodošli jer im trenutno trebaju i tako je bilo i bit će

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije