Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA UPOZORAVA GRAĐANE I TURISTE

Njemački ovčar ugrizao poštara za nogu. U mjesec dana istraživalo se 13 incidenata sa psima u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno

Ilustracija
Ilustracija/Pixabay
25.10.2022.
u 13:09

Još uvijek se utvrđuju okolnosti dva napada pas na ljude, jer nisu poznati vlasnici životinja

Muškarac (45) prekršajno je prijavljen nakon što je njegov njemački ovčar 24. listopada na području naselja Filipini u Poreču, napao i ugrizao poštara. Kako je priopćila policija, 61-godišnjak je raznosio poštu, kada ga je za nogu ugrizao njemački ovčar koji je bio u otvorenom dvorištu. Vlasnik psa je zaradio prekršajnu prijavu, a u policiji kažu i da su o svemu izvijestili i veterinarsku inspekciju.

Iz istarske policije upozoravaju da su tijekom listopada evidentirali ukupno 13, kako oni kažu, "događaja u kojima vlasnici nisu poduzeli sve mjere kako njihovi psi ne bi ugrožavali sigurnost ljudi ili drugih životinja". Zbog toga je pet osoba lakše ozlijeđeno jer su ih napali psi.

Osim događaja spomenutog na početku teksta, u istarskoj policiji kažu da je novčano kažnjen 56-godišnjak  koji je 16. listopada neoprezno šetao psa šumskom stazom kod naselja Rošini, pri čemu je pas napao i ugrizao 42-godišnjakinju koja je tuda šetala. Novčano je kažnjena i 42-godišnjakinja koja 15. listopada nije držala pod nadzorom istarskog goniča pa je on na ulici u Vinežu ugrizao 30-godišnjakinju.

Još uvijek se utvrđuju okolnosti dva napada pas na ljude, jer nisu poznati vlasnici životinja. Policija tako istražuje  tko je muškarac, kojem se pas otrgnuo s povodca 21. listopada uz obalu mora u Novigradu. Pas je ugrizao 61-godišnjeg slovenskog državljanina i manjeg psa kojeg je 61-godišnjak šetao na povodcu te ga je pokušao zaštiti od napada većeg psa. Također se utvrđuje i čiji je pas koji je 12. listopada kod kampa u Funtani napao zlatnog retrivera. Dok ih je pokušavala odvojiti, pas nepoznatog vlasnika ugrizao je za ruku 27-godišnju slovensku državljanku, vlasnicu retrivera.  

Zbog svega navedenog  iz policije ponovo upozoravaju građane i turiste da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom.

 - Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Prilikom šetnje, vlasnici bi trebali držati pse na povodcu radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu. Također, ako se radi o opasnom ili moguće opasnom psu, on prilikom izvođenje na javnu površinu mora nositi i brnjicu - poručili su iz policije.

VIDEO Izgubio mobitel u kući koju je opljačkao, pa otišao na policiju i lagao kako je ostao bez njega!

Ključne riječi

Komentara 1

IP
info_punkt
13:14 25.10.2022.

nije dobro dresiran, mislio je da je poreznik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije