Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
covid-19

Njemački ministar upozorava na 'katastrofalan' novi val koronavirusa: Jasno je što nam treba da to spriječimo!

Koronavirus Njema?ka
Foto: Stefan Sauer/DPA
1/4
22.07.2022.
u 08:50

"Zakonska osnova sadašnjih ograničenja protiv koronavirusa u Njemačkoj istječe 23. rujna, a do tada vlada mora odlučiti o novim mjerama", rekao je Lauterbach.

Njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach upozorio je na "katastrofalan" novi val koronavirusa u Njemačkoj ako se prije jeseni ne dogovore dostatne mjere za suzbijanje COVID-19.

"Uđemo li u jesen kako smo sada, dakle bez zaštitnih maski, bez ičega, to bi značilo da će broj zaraženih oštro porasti, ali i da će odjeli intenzivne skrbi biti preopterećeni", rekao je za dpa u četvrtak tijekom posjeta Washingtonu.

U isto vrijeme, nastavio je Lauterbach, i bolničko osoblje bit će bolesno, što će biti dodatno opterećenje za zdravstveni sustav. "To je poput svijeće koja gori na dva kraja", rekao je Lauterbach.

"Potrebne su nam mjere, to je jasno... nije pitanje za raspravu, bit ćemo spremni", rekao je Lauterbach. Nije htio ulaziti u to koje će mjere biti primijenjene rekavši da je to tema povjerljivih pregovora s ostalim ministarstvima,  uključujući ministarstvo pravosuđa.

Zakonska osnova sadašnjih ograničenja protiv koronavirusa u Njemačkoj istječe 23. rujna, a do tada vlada mora odlučiti o novim mjerama", rekao je Lauterbach.

VIDEO Što je uzrok sve većem broju umrlih u Hrvatskoj

 

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar Urbani
Urbani
12:21 22.07.2022.

Cjepljeni su sigurni , blagi oblik. Za ostale koga briga.

ST
stefj
09:26 22.07.2022.

AH eto, već vidimo kako će se Njemačka boriti protiv nestašice plina... Pitanje je samo da li ćemo je mi slijediti u zatvaranjima, kao što slijedimo u redukcijama i svemu ostalom... Baš se pitam zašto smo ulagali u LNG i zašto punimo skladište plina ako mislimo ne koristiti plin...

Avatar Bruno
Bruno
12:45 22.07.2022.

Lauterbah širi paniku medju Putlerovcima , uživam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije