Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIT ĆE I SNIJEGA

Polarni zrak stiže u Europu: Nijemci se pripremaju, gotovo je vrijeme ugodnih temperatura

Zagreb: Zimska idila na jezeru Jarun
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
20.11.2023.
u 16:41

Njemački meteorolozi najavljuju daljnja zahlađenja zbog utjecaja polarnog zraka. Na visini od oko 1500 metara temperaturne vrijednosti padaju ispod minus 10 stupnjeva. Trenutačno se one kreću između 5 i 8 stupnjeva

Njemački mediji pišu kako je prošlo vrijeme ugodnih temperatura i blage kiše te da stiže prava zima. Meteorolozi su za tu zemlju najavili mraz, snijeg, ali i polarni zrak, piše Fenix magazin. Njemački meteorolozi kažu kako u Europu stiže polarni zrak koji će donijeti hladnije vrijeme. 

Već u utorak i srijedu doći će do prodora hladnog zraka. Ujutro je moguća pojava mraza, no danju se očekuju temperature uglavnom oko 6 do 8 stupnjeva. U srijedu će biti uglavnom suho i hladno vrijeme. Na jugu Njemačke i na nižim planinskim lancima najvjerojatnije je moguć snijeg posljednjeg vikenda u studenome. Američki GFS model prognozira nekoliko centimetara svježeg snijega na tom području. U Sauerlandu, Erzgebirgeu, Eifelu moguće je od 10 do 20 centimetara snijega.

VEZANI ČLANCI: 

Meteorolozi najavljuju daljnja zahlađenja zbog utjecaja polarnog zraka. Na visini od oko 1500 metara, temperaturne vrijednosti padaju ispod minus 10 stupnjeva. Trenutačno se kreću između 5 i 8 stupnjeva.

– Sljedećih dana polako se približavamo zimi. No, još je neizvjesno hoće li do 1. adventske nedjelje biti dovoljno snježnog pokrivača – rekao je jedan meteorolog za njemačke medije. Ipak, meteorolozi ističu kako bi zahlađenje moglo trajati samo nekoliko dana te da bi prosinac trebao biti mjesec s ugodnim temperaturama.

VIDEO Lepršave pahulje donijele zimsko ozračje na Platak

Komentara 9

MA
Maksimiliano
22:19 20.11.2023.

pa kakve su to klimatske promjene kad je po zimi zima i pada snijeg nešto ne štima s tim promjenama ...

Avatar comandante
comandante
20:09 20.11.2023.

znači...snijeg u Njemačkoj... strašno!!!

DU
Deleted user
21:41 20.11.2023.

jingle bell, jingle bell. zima zima strasne zube ima trci kucim ujest ce te s njima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije