Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPREDAK ZNANOSTI

Njemački institut traži muškarce za medicinsko istraživanje: Plaćaju 5 tisuća eura, evo koji su uvjeti

Najviše zaposlenih umirovljenika dolazi iz redova znanstvenika i profesora jer oni rade po fakultetima i državnim institutima
Davor Puklavec/Pixsell
07.05.2022.
u 08:38

Studija će trajati osam tjedana i uključuje: 17 dana boravka u stacionaru, pet ambulantnih posjeta te ambulantni preliminarni i kontrolni pregled.

U Njemačkoj više od više od 8,5 milijuna ljudi boluje od dijabetesa, a broj oboljelih se svakodnevno povećava. Berlinski institut za farmakologiju provodi istraživanje kako bi pomogao oboljelima i hitno treba pomoć, navodi Fenix-magazin.

Institut traži muškarce za trenutno istraživanje, a za to će im platiti 5.055 eura naknade.

Sudjelovati mogu zdravi muškarci u dobi od 18 do 55 godina koji su u potpunosti cijepljeni protiv SARS-CoV-2 ili su se oporavili. A ako su k tome još i nepušači ispunjen je i treći kriterij. Indeks tjelesne mase (BMI ) ispitanika trebao bi biti između 20,0 i 29,9.

Studija će trajati osam tjedana i uključuje: 17 dana boravka u stacionaru, pet ambulantnih posjeta te ambulantni preliminarni i kontrolni pregled.

Cijelo to vrijeme će biti pružena medicinska skrb od strane stručnjaka Instituta za kliničku farmakologiju. Svatko tko sudjeluje u toj studiji doprinosi istraživanju lijekova i prima naknadu troškova od 5.055 eura.

VIDEO: Slovenski liječnik o prekidu trudnoće: Iz Hrvatske imamo 10 slučajeva godišnje. Postupak ide jako brzo

Komentara 5

LE
LeonardoGoldman
09:45 07.05.2022.

Ja sam nekako shvatio da se vise ne plaća ‘pokusnim kunićima’ već da smo svi dobrovoljci.

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
18:00 07.05.2022.

Ajmo, hrvatski dijabetičari put pod noge i na gastarbajt!

PA
Pahor
13:08 07.05.2022.

Ako imas srece, postanes spiderman, ako ne fuckaj ga, nemas srece :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije