Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubrzana deportacija

Njemačka vratila 90 izbjeglica u Tiranu i Prištinu jer nisu dobili azil

Njemačka
Foto: Reuters/PIXSELL
18.11.2015.
u 22:45

Krajem rujna Njemačka je proglasila Kosovo, Albaniju i BiH sigurnim zemljama, a sad ih već vraća kući

Njemačka je počela po brzom postupku vraćati migrante koji nemaju pravo na azil.

Danas je s aerodroma u Münchenu u pravcu domovine - Albanije i Kosova, odletio avion s oko 90 migranata. Tim je ljudima zahtjev za azilom odbijen. Njemačka je nakon jačanja izbjegličkog vala iz Sirije i ostalih zemalja odlučila ubrzati postupak odlučivanja o azilu i sve koji dolaze iz sigurnih zemalja vratiti kući. Krajem rujna njemačke vlasti proglasile su Albaniju, Kosovo i Crnu Goru sigurnim zemljama, što znači da migranti mogu biti vraćeni u te zemlje, a nakon toga je objavljeno i da će svi kojima je azil odbijen biti avionima vraćeni kući.

Ipak, o svakom zahtjevu za azilom vlasti odlučuju individualno. Albanci s Kosova u velikom su valu preko Srbije i Mađarske stizali u Njemačku još početkom ove godine, a ima ih puno, kao i migranata iz ostalih balkanskih zemalja, i u izbjegličkom valu koji traje od kolovoza. Procjenjuje se da je više od 40 posto tražitelja azila u Njemačkoj ove godine došlo s Balkana. Između siječnja 2014. i rujna 2015. godine u Njemačku je stiglo 167.287 građana Albanije, Kosova, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. 

>> Njemačka odvraća izbjeglice: 'Odlazite iz Afganistana: jeste li sigurni?' 

>> Broj zaposlenih u Njemačkoj na najvišoj razini u više od četvrt stoljeća

Komentara 6

MI
mirr
01:50 19.11.2015.

kosovo republjik a kad su ga dobili trkom u bundesrepubljik

Avatar Odlazim iz protesta
Odlazim iz protesta
01:07 19.11.2015.

Migranti i jedni i drugi. U borbi za bolji život. A ipak se lakše Evropljani daju intergrirati nego ovi iz nekog drugog podneblja.... Izbjeglice su stari, bolesni, žene i djeca.... Ali njih ima pa najmanje. Ostali su na milost it i nemilost sami . A ovi junaci od 18 do 60 treba sve vratiti. Pa zar čekaju da drugi za njih ginu. Njihova zemlja , njihova borba.

HY
Hygeia
07:11 19.11.2015.

Svi navalili u Njemacku Azil traziti,a tako i balkanci.Sta ce "bed...i "deutsche Michel do groba crnciti za takozvane "azilante".Svi bi htjeli na teret njemackog poreznog obveznika.Ti iz ex Juge( nakon tako dugog mraka) imaju sada tako dugo ocekivanu svoju zemlju,paa sta im sad isto nevalja,a hrvati mogu biti sretni sto su u EU inace bi isto bili u kolonama i trazili AZIL "ekonomski".Svoje tako dugo cekane voljene zemlje su sami upropastili sa podrzavanjem korupcije,neplacanje poreza,neprovadanje pravog zakonodavstva itd.Sve te ekonomske migrante treba odmah nazad vracati bilo od kud da dosli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije