Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREZ, VOZAČI

Njemačka uvodi novi prometni znak: Vozačima će na tom dijelu biti zabranjeno zaustavljanje

German police patrol along the German-Polish border to prevent illegal migration, near Bademeusel
Foto: LISI NIESNER/REUTERS
1/2
15.10.2023.
u 12:03

Njemačka će novim zakonom prednost dati i okolišu, a vlasti će moći zabraniti promet u područjima gdje je to opasno za zdravlje

Izmjenama zakona u Njemačkoj, sudionici u prometu morat će se prilagoditi novim izmjenama zakona koje bi trebale dovesti do sveukupnih poboljšanja. Radi se o izmjeni i dopuni Pravilnika o cestovnom prometu (StVO), prenosi Fenix Magazin, što je još u srpnju najavio državni tajnik Oliver Luksic. Od nekih drugih promjena, jedna će biti i odmah vidljiva na cesti, poput znaka ''Ladezone'' koji se uvodi.

Naime, Ladezone trebao bi se odnositi na zonu utovara koja bi bila jasno ocrtana, a vozači će morati pripaziti jer im će im na tom dijelu biti zabranjeno zaustavljanje. Inače, u Njemačkoj je za dostavne službe vrijedilo da parkiraju u drugom redu prilikom utovara i istovara, a sad se uvodi novina koja će im omogućiti zasebnu zonu. Ne samo da bi ovaj potez mogao olakšati gužve koje se znaju stvarati na cestama zbog kamiona koji stoje u traci kako bi istovarili robu, već bi i povećala sigurnost sudionika zbog manjeg opsega kočenja i ubrzavanja.

Inače, ovim zakonom koji se uvodi posvećuje se veća pozornost i na okoliš, uz mogućnost općinskim vlastima da ih sami reguliraju.

Ukoliko je to potrebno zbog zaštite okoliša, klime ili zdravlja, vlasti će tako moći narediti zabranu prometa. Posebne trake će se uvesti i za autobuse, a olakšat će se i postavljanje ograničenje brzine od 30 km/h kod škola i vrtića. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Poljska policija zatvorila je područje središnje Varšave nakon dojave o bombi

Ključne riječi

Komentara 3

IK
Ikarus
14:53 15.10.2023.

Postoji zakon u Njemačkoj zabrana ulaska u državu bez dokumenata do sad ih je ušlo više od dva milijuna toliko o Njemačkoj.

ZD
ZDRU
16:15 15.10.2023.

Kakve veze imaju slike s ovim tekstom?

KI
kingtom
12:21 15.10.2023.

Njemci su baš urnebes, sa jedne strane nemaju ograničenje a autoban i time zagaduju preko svake mjere, a sa druge strane imaju zabrane prometa. Inace golf zagaduje 5x vise u viznji od deklarirane vrijednosti pa sami zbrojite stetu pogotovo kada isti potegne 200km/h.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije