Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI NAČINA ODVRAĆANJA

Njemačka ozbiljno upozorila: NATO i Europa se moraju pripremiti. Sukob s Rusijom mogao bi trajati desetljećima!

Inaugural visit of Federal Minister of Defense Pistoriu...
Foto: Daniel Löb/DPA
1/4
17.02.2024.
u 20:03

Pistorius je također rekao da su bliža suradnja sa zemljama južne hemisfere i veće poštovanje prema tim zemljama potrebni kako bi se suprotstavili ruskom globalnom utjecaju

Njemački ministar obrane Boris Pistorius upozorio je europske zemlje i NATO da se moraju pripremiti za desetljećima dug sukob s Rusijom, u govoru na muenchenskoj sigurnosnoj konferenciji u subotu. Napori da se Rusija uključi u širu europsku sigurnosnu arhitekturu nakon hladnog rata propali su, rekao je Pistorius u Muenchenu.

"Svi ovi pokušaji bili su u suprotnosti sa strategijom Kremlja da ponovno uspostavi svoju dominaciju u istočnoj i srednjoj Europi." Zapadni saveznici čvrsto će stajati uz Ukrajinu "bez obzira na to koliko (ruski predsjednik Vladimir) Putin bude nastavio ovaj nezakonit i besmislen rat protiv suverene nacije", dodao je.

>> FOTO/VIDEO 'Naši ljudi su kod kuće': Pogledajte emotivan susret oslobođenih ukrajinskih zarobljenika

Inaugural visit of Federal Minister of Defense Pistoriu...
1/16

Pistorius je naglasio da će postojati linije razdvajanja u Europi u narednim desetljećima. "Slobodna i demokratska Europa s jedne strane, autoritarna i ratnohuškačka Rusija s druge." Ključ sukoba bila je ponovna uspostava vojne moći NATO-a u Europi kako bi se suprotstavilo ruskoj prijetnji, rekao je. "Učinkovito odvraćanje je naše životno osiguranje."

Tvrdi je da postoje tri dimenzije uspostave učinkovitog odvraćanja. "Savez mora uložiti više novca u obranu, obnoviti industrijske kapacitete za proizvodnju streljiva i pripremiti vojne snage za raspoređivanje i borbu kada je to potrebno", objasnio je Pistorius. Pistorius je također rekao da su bliža suradnja sa zemljama južne hemisfere i veće poštovanje prema tim zemljama potrebni kako bi se suprotstavili ruskom globalnom utjecaju. To uključuje pristanak na ugovore o izvozu naoružanja, rekao je.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 84

Avatar highlander.celsius
highlander.celsius
21:43 17.02.2024.

Kak su Rusi dobar narod, oni cekaju da se nijemci pripreme, ne zele na goloruk narod.

Avatar Heisenberg
Heisenberg
21:10 17.02.2024.

Bolesnici iz Europe sanjaju rat. Odvratni američki vazali.

OO
Oohootutkalo
22:11 17.02.2024.

Ja se pitam, zasto se niko ne dogovara. Zar je rat tako omiljena aktivnost u EU?Anglosaksonci dugo nisu ratovali i sada namecu zlo.Znaci Anglosaksonci ce gledati sa strane a glupi Rusi i uplaseni Europens moraju ratovati za tudji interes, americkih i britanskih.Strasna zabluda i strah Europskih peoples.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije