Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTICAJ NA CIJEPLJENJE

Njemačka razmišlja o strožim mjerama? Oni koji ne prime tri doze mogli bi ostati bez plaće u karanteni

GERMANY-FRANKFURT-CHRISTMAS MARKET-OPENING
Foto: Lu Yang/XINHUA/PIXSELL
1/3
21.01.2022.
u 15:53

Trenutno se samo necijepljeni radnici u slučajevima karantene suočavaju s mogućnošću gubitka plaće ako moraju u karantenu

U Njemačkoj se razmišlja o ukidanju plaće u vrijeme karantene za osobe koje nisu primile treću dozu cjepiva ili čije je posljednje cjepivo bilo prije više od tri mjeseca. 

Kako navodi Fenix magazin, potencijalna izmjena dosadašnjih pravila spominje se u izvještaju parlamentarnih odvjetnika do kojeg je došao njemački dnevnik Bild. 

- Izostanak dopunskog cijepljenja protiv COVID-19 doveo bi do isključenja zahtjeva za odštetu - navodno se navodi u izvještaju.

Promjena bi, prema još nepotvrđenim planovima, utjecala na one koji su primili cjepivo u listopadu prošle godine ili prije toga, a da još nisu primili dopunsku injekciju. Prema pisanju Bilda, to bi također utjecalo na ljude koji još nisu u potpunosti cijepljeni, poput onih koji su primili samo jednu dozu.

Trenutno se samo necijepljeni radnici u slučajevima karantene suočavaju s mogućnošću gubitka plaće ako moraju u karantenu, a to je jedna od vladinih mjera za poticanje na cijepljenje

Kako bi pak izbjegli velike nedostatke osoblja, osobe koje su primile dopunsko cjepivo i osobe koje su imale drugu dozu prije manje od tri mjeseca oslobođene su karantene nakon kontakta sa zaraženom osobom. Bez obzira na status cijepljenja, svi s potvrđenom infekcijom idu u karantenu. 

Ako Vlada prihvati prijedloge iz izvješća, to bi značilo da se svatko tko nije izuzet iz karantene suočava s gubitkom plaće do deset dana.

VIDEO Novo istraživanje: Preboljeli više zaštićeni od delta varijante od cijepljenih

Komentara 59

MZ
mali zeleni
16:31 21.01.2022.

Cuj ovo- ocita prisila i diskriminacija sad se zove "poticaj na cijepljenje"!? Ovo vise ne bi bilo smijesno ni u cirkusu kolorado, prestrasno kako su uporni i samo smisljaju nove nacine kako tlaciti gradane i prisiljavati ih na nove doze. Kao da je s 3.dozom sve rjeseno!? Pa ovo ce se razvlaciti godinama, iza 3.ide 4.,pa 5..... Po kojem normalnom zakonu imaju pravo ljudima prijetiti sa oduzimanjem place ili posla ako se ne cijepe,pa ovo ni nacisti nisu radili

Avatar Zavratnica
Zavratnica
16:33 21.01.2022.

Bolest blaža,a ovi krenuli na sve ili ništa? Treba provoditi agendu i trošiti cjepivo?

DU
Deleted user
16:22 21.01.2022.

Nadam se da ćemo barem jednom biti dovoljno mudri i pametni pa odlučiti ne slijediti pravac zemalja poput Njemačke, Austrije, Italije i slično, koje imaju jednu vrlo snažnu i sramotnu međusobnu poveznicu u povijesti, a u situacijama poput ove pandemije jasno demonstriraju da se nikada, zapravo, nisu odmakli od takvog mentaliteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije