Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spasonosne mjere

Njemačka razmatra nove mjere pomoći za rast grčke privrede

\'German Finance Minister Wolfgang Schaeuble speaks during a press conference at the Finance Ministry in Berlin on November 25, 2011. Schauble had a meeting with Finnish Finance minister Jutta Urpilai
17.05.2012.
u 17:41

Njemački ministar financija Wolfgang Schäuble otvoren je za pregovore s Grčkom i pružanje savjetodavne pomoći jer drži da je postizanje tržišne kompetitivnosti i gospodarskog rasta od iznimne važnosti za oporavak grčke ekonomije

Nijemci razmišljaju o pružanju dodatne pomoći kako bi potakli rast grčke privrede. Izjavio je to njemački ministar financija Wolfgang Schäuble koji je istaknuo da nove mjere pomoći ni na koji način neće ublažiti rigorozne reforme koje Grčka mora provesti, prenosi Reuters.

Schäuble je objasnio da je otvoren za pregovore s Grčkom i pružanje savjetodavne pomoći jer drži da je postizanje tržišne kompetitivnosti i gospodarskog rasta od iznimne važnosti za oporavak grčke ekonomije.

– Razumijem Grke, oni trenutačno prolaze kroz velike patnje, no za njih ne postoji lakši put ni bolje rješenje – pojasnio je Schäuble te dodao kako se nada da će Grci ostati u eurozoni, ali to je odluka koju moraju donijeti sami.

Nijemci će, kao i Europska komisija, i dalje ustrajati na tome da Grčka provodi kontinuirano povećanje poreznih stopa te istodobno smanjuje potrošnju kako bi ispunila uvjete za dobivanje 130 milijardi eura pomoći od Europske unije i MMF-a.

Komentara 6

ST
sttipe
20:49 17.05.2012.

piše u jutarnjem da im nedaju van iz eu..s objašnjenjem kako su svakom grku dali 33 000 eura!!!e sad nabit kamate na kamate,i kupili su njihove živote s 33000,eura koje su dali korumpiranim političarima..grci tribaju napravit ogluhu za sve dugove i nacionalizirat stranu imovinu..

BB
brle brkić
21:50 17.05.2012.

Kao da nemaju posla kod kuće.

Avatar Alfons_x
Alfons_x
07:28 18.05.2012.

Drugim riječima....... -Njemačka razmatra kako da \"uvali\" grcima novi kredit da \"vrate stari\" i kupe još proizvoda (oružje i oprema) od Njemačke, naravno opet s visokim kamatama.... Nije uzalud njemačka ekonomija jedina u usponu.....na račun drugih država europe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije