Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBACILI MOGUĆNOST

Njemačka neće sudjelovati u zračnim napadima na Islamsku državu: 'To nema smisla'

Frank-Walter Steinmeier
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
17.11.2015.
u 18:05

Francuska je od država Europske unije tražila pomoć u operacijama protiv Islamske države nakon napada u Parizu

Njemačka i Italija odbacile su mogućnost sudjelovanja u zračnim napadima na Islamsku državu u Siriji, prenosi ABC

Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier rekao je da nema smisla da se pridruže grupi od 16 država koje već izvode napade. Njemačka oružjem i opremom opskrbljuje kurdske borce protiv Islamske države na sjeveru Iraka, za što je Steinmeier rekao da je prava strategija jer oni čine blage teritorijalne pomake.

Talijanska ministrica Roberta Pinotti rekla je da je njezina zemlja već planirala pojačati akcije u Iraku. Odbacila je vojno sudjelovanje u Siriji, ali je dodala da su Francuskoj rekli da su potpuno dostupni za drugu suradnju.

Francuska je od država Europske unije tražila pomoć u operacijama protiv Islamske države nakon napada u Parizu, pozivajući se na dosad nekorištenu klauzulu o zajedničkoj obrani, prema kojoj zemlje EU moraju pomoći u slučaju agresije na jednu članicu.

Francuski ministar obrane Jean-Yves Le Drian rekao je da je svih 27 partnera u EU odgovorilo pozitivno.

– Svaka zemlja je rekla: "Pomoći ćemo", rekao je Le Drian.

>> Francuzi traže drugog bjegunca izravno povezanog s napadima. Pucnjevi u Boulogneu gdje je u tijeku policijska racija

>> Hollande sljedeći tjedan u Washingtonu i Moskvi

Komentara 20

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
19:00 17.11.2015.

Hm, Njemačka je totalno slomljena u dva svjetska rata. Osim ponosa i radišnosti, otet joj je i identitet. Sada u Njemačkoj možeš pjevati turske i muslimanske pjesme, o cajkama da i ne govorimo, ali njemačke ne, jer je zaključeno da nijemci nemaju sluha. Čini mi se da bu tamo, bez obzira na sve, kod preostalih arijevaca, morao niknuti neki novi Hićo, jer će za par godina Njemačka biti Deutschestan, sa ministrima iz Afganistana, Sirije, Gwineje Bissao, Etiopije i ostalih njemačkih pokrajina. Kad u svojoj zemlji ne smiješ reči da si svoj, onda je to poraz veći od kapitulacije, a to Njemačka danas jest.

CR
crocro
21:00 17.11.2015.

Europa je nespremno dočekala promjene za koje je mislila da se nikada neće dogoditi. Terorizmom se nastoji razjediniti ujedinjena Europa a kada se Europa razjedini rastiti će i tenzije među europskim državama, granice će se zatvarati a zaprijetiti će i opstanak EU u današnjem obliku. Prijam stotina i stotina tisuća izbjeglica na Europsko tlo već se sada vidi da je donijelo promjene i napetosti. Teroristi ostvarju svoj cilj izazivajući nesigurnost, strah io napad na način života europljana. I kada Europa mora biti najjedinstvenija, velike države se razilaze u svojom stavovima i razmišljanjima. To koriste teroristi. Sada će mo biti prisiljeni na svakom koraku gledati policajce i vojnike s dugim cijevima, jer to su nam nametnuli i već se upleli u naše živote. Ako terorističke akcije ne budu mogli provoditi na masovnim okupljalištima ljudi, oni ih usmjeriti i na male skupine ljudi čime će ljude natjerati da se zatvaraju u kuće i ne izlaze na ceste i ulice. Dakle, oni već upravljaju našim životima. Što će biti za samo nekoliko godina u budućnosti Europe, uz ovolike izbjeglice teško je predvidjeti. Pitanje je da li ih Europa uopće više može vratiti od kuda su došli. Ako oni ostanu, ništa više neće biti kao prije.

RI
rikavac
19:06 17.11.2015.

naravno da ce se misevi povuc Njemacka i Italija nemaju muda jer se boje jer Merkelica hrani teroriste pa nema smisla udarat po njima. A nesmije njemacka jer Ameri upravljaju sa njom. Merkelica jaka si na rijecima ali si u akciji nula.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije