Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VODEĆI NJEMAČKI VIROLOG

'Njemačka ima nisku smrtnost jer tjedno provodi 500.000 testova na koronavirus'

Coronavirus - Berlin
Foto: Michael Kappeler/DPA/PIXSELL
1/3
26.03.2020.
u 22:58

Iako Njemačka ima više od 43.000 slučajeva zaraze novim koronavirusom i 260 smrtnih slučajeva osoba pozitivnih na koronavirus, to je u postocima mnogo manje nego u drugim zemljama gdje se bolest raširila.

Njemačka provodi oko 500.000 testova na koronavirus tjedno, rekao je vodeći njemački virolog  objašnjavajući nisku stopu smrtnosti od Covida-19 u toj zemlji u usporedbi s drugim državama.

Iako Njemačka, po podacima agencije dpa, ima više od 43.000 slučajeva zaraze novim koronavirusom s najmanje je 260 umrlih, to je u postocima mnogo manje nego u drugim zemljama gdje se bolest raširila.  

"Razlog zašto mi u Njemačkoj imamo tako malo smrtnih slučajeva u odnosu na broj zaraženih objašnjava činjenica da radimo golemu količinu laboratorijskih testova", rekao je Christian Drosten, glavni virolog berlinske bolnice Charite.

Coronavirus - Berlin
1/2

"To je još uvijek zatišje pred oluju", rekao je ministar zdravstva Jens Spahn u Berlinu.

Spahn je potvrdio da su njemački kapaciteti za testiranje iznad onih drugih zemalja ali je napomenuo da se testovi trebaju selektivno koristiti.

Još je uvijek nužno usporiti širenje koronavirusa socijalnim distanciranjem dok bolnice povećavaju svoje kapacitete, upozorio je.

VIDEO: “Istraživanja su pokazala kako optimalna vlažnost zraka štiti od infekcije virusima, a evo što još možete učiniti: “

Ključne riječi

Komentara 12

RI
rimac444
23:12 26.03.2020.

Teško se mi možemo uspoređivati sa Njemačkom koja Ima 20 puta više stanovnika, koja nije imala 45 godina komunističku diktaturu i koja je lustrirala zločince, koja nije imala domovinski rat, koja ni danas nema komunjarsku oporbu i komunjarske medije

Avatar majkuvam
majkuvam
10:53 29.03.2020.

Prije neki dan je u Njemačkoj objavljeno da je ukupno testirano malo više od 400 tisuća a vi sada tvrdite da rade pola milijuna tjedno.O novom proizvodu Boscha koji će nakon samo dva sata dati rezultat testa i koji ćee se uvesti početkom travnja nigdje ni riječi .Toliko o vrijednosti informacija VL-a.

Avatar zločinačkaorganizacija
zločinačkaorganizacija
23:09 26.03.2020.

Smrtnost je svugdje ista samo što su Nijemci pedantni i zbog toga više imaju više registriranih bolesnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije