Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutrašnji Večernji donosi
Povratak na članak

Njemačka gura inicijativu po kojoj bi Hrvati u Bosni i Hercegovini – nestali

Njemačka inzistira da BiH bude uređena kao građanska država, što je koncept po kojem građanin prava crpi i uživa kao građanin i pojedinac, a ne kao pripadnik neke (etničke) skupine i kao takav primjenjiv je u većini država, a Hrvatska se tome protivi

Komentari 146

KA
kapunjohan
21:42 09.07.2017.

To je dokaz da nema prijateljskih država i prijateljskih naroda , kao što nema ni evropske obitelji u najpozitivnijom smislu te riječi. U svijetu i politiki vladaju samo interesna prijateljstva što svijedočimo svaki dan, zato Hrvatska mora pronaći u svijetu interesne prijatelje i što su ti jači tim bolje. Njemačka definitivno nije interesno vezana uz Hrvatsku, Amerika tako , tako, jedina interesna veza bi se mogla uspostaviti kroz inciativu ,,tri mora,,, zato treba stati uz Poljsku i Mađarsku i naravno uz ostale države koje su se priključile toj incijativi i lobirati za Američku naklonost. Te države skupa mogu izboriti i veći utjecaj na odluke u EU koja je za sada u vlasništvu starih država zapadne evrope. Treba imati stav i saveznike a to ne dolazi samo po sebi.

VL
PU
Pukovnik
21:52 09.07.2017.

Njemacka je drzava koja uvijek i iskljucivo gleda samo svoje interese. EU je projekt njemacke vlade koja koristi trziste Unije za plasman svojih proizvoda i kredita koje uvlace industrijsko slabe zemlje poput Grcke i Hrvatske u duznicko ropstvo. Opcenito svaka normalna drzava u vanjsko-politickim odnosima sljedi iskljucivo svoj interes, "emocije" i "prijateljstva" tu ne postoji. Hrvatska legenda o njemacko-hrvatskim prijateljstvom spada u sferu mitologije. Cak i za vrijeme NDH su nasi vojnici bili samo topovsko meso. Vjerovati ovakvom "prijatelju" i osloniti se na njihove prijedloge je krajnje neozbiljno i ravno politickom samoubojstvu jer dovodi u pitanje opstanak vlastite nacije. To podcrtava misljenje o arbitrazi SLO-CRO kao i stavove o statusu Hrvata u BiH.

VL
DU
Deleted user
22:35 09.07.2017.

Njemačka neka nastavi svoje liberalne nakazne eksperimente provoditi nad Nijemcima....od nas neka odhebu sa tim svojim građanskim pederlukom, dobro vidimo u što se pretvara njihova država i narod. Bila jednom Njemačka.

VL
Avatar dmitarX
dmitarX
22:32 09.07.2017.

Njemačka, islamo-neoobilberalizmom pokorena zemlja. Kome oni više mogu prodavati muda pod bubrege, banda..!

VL
ST
stefj
21:52 09.07.2017.

Njemačka je poprilično neprijateljski raspoložena prema Hrvatskoj u zadnje vrijeme, a otvoreno pokazivanje toga krenulo je nakon Lex Perkovića... Pokazalo se to sad i prilikom arbitraže sa Slovenijom, ali i prije, svaki puta kada se pokušalo nešto prigovoriti Srbiji, a naročito kada se samo spomenu Hrvata u kontekstu BiH. Očito su nam u zadnje vrijeme interesi dijametralno suprotni, kad je Merkelica toliko nabrušena... Vidjet ćemo, Amerika više nije saveznik u kojeg se može pouzdati, Rusija je isto na poprilično drugom putu, a Kina je predaleko i nismo im interesantni. Uglavnom, teško vrijeme za Hrvatsku diplomaciju...

VL
Avatar tonci123
tonci123
22:03 09.07.2017.

A gle ovako...Njemacka nema više interesa u Hr.. uzeli su telekom.... Još što šta...sad više nemaju šta...pa sad je u fokusu bih i srbija...zalosno...

VL
DU
Deleted user
23:43 09.07.2017.

I "Deklaraciju o zajednickom jeziku" nije financirala Rusija, nego naši "saveznici" Nijemci, Allianz Kulturstiftung? i ForumZFD?. Revidiranje zlocina iz Domovinskog rata takoder su obavili naši "saveznici" i njihov Haški sud, a ne Rusija. Plašenje Putinom je još jedna baba roga koju neoliberalna mafija koristi da nas uvuce u rat za svoje interese.

VL
PP
pp
22:57 09.07.2017.

Njemačka podupire veliko muslimanski nacional šovinizam koji pod krinkom građanske države želi podjarmiti Hrvate i Srbe u BiH. Da se nitko ne zavarava. To je jedina istina. Ova Njemačka podupire diskriminaciju i obespravljivanje malobrojnijih da bi se ulizala Erdoganovoj Turskoj i svojim muslimanima. A vjerojatno i iskreno vjerujući u te liberalno građanske gluposti ispod kojih se krije mržnja i sukob.

VL
Avatar bender
bender
22:30 09.07.2017.

Baš lijepa inicijativa od "prijateljske Njemačke". Preko ovakvog uređenja Bošnjaci/Muslimani će do kraja islamizirati BiH. I to će dati Dodigu za pravo pred svim njegovim strahovima i izmišljenim paranojama. Čemu smo se dosad smijali. Hrvati su konstitutivan narod u BiH sa istim pravima ko druga dva naroda. Naravno da uz tri konstitutivna naroda svi ostali trebaju imati sva građanska i nacionalna prava. Prava treba povećavati a ne ukidati ih. Ništa to ne miriše na dobro. Samo nam treba još sukoba i ratova. Mene zanima dal ta Merkelica svjesno provodi islamizaciju svoje Njemačke i Europe. Uključujući BiH. Zašto se ne bori za prava kršćana u Iraku i Siriji. Pa čak i Šijita. Bolje kršćane štiti Asad neg Njemačka. Ajde Merkelice ne znaš naći ni Berlin na karti, skoro je piknula Moskvu na onoj snimci pred djecom. Ostavi se ti svjetske i Europske politike nisi ti za to!

VL
RI
rimac444
22:09 09.07.2017.

Zar to ne rade neprestano domaći izdajnici, orjunaši, jugo smradovi, partijska gamad koja je bila protiv države Hrvatske

VL
Avatar Becarina
Becarina
03:52 10.07.2017.

Srbi i postjugosi su nas oduvjek pokusali zavaditi s Njemackom, nema sanse.

VL
DU
Deleted user
07:04 10.07.2017.

Najveći je problem u pristupu. Guzolizi ne mogu voditi diplomaciju nezavisnih države jer što više nekome ližu guzicu, manje dobiju jer ih nitko me respektira.

VL
DU
Deleted user
22:35 09.07.2017.

Sadasnju BiH temeljenu na Daytoni garantiraju pored Srioje i Hrvatske svjetske supersile Rusija i SAD. Sto tu Njemacka ima uopce traziti zaosta nije jasno.

VL
DU
Deleted user
22:30 09.07.2017.

a onda ce se cuditi kad BiH postane opet aktivni vulkan pa ce slati ,eksperte, poput Owena van der Broeka itd itd u Hrvatskoj anno 1991

VL
MA
Malenkost
07:46 10.07.2017.

Njemacka Incijativa? Gluposti su to. HR Nacija je ugrozena poglavito od svojih lopova politicara te s losim skolstvom te mitom i korupcijom bez obzira gdje se zivi u HR ili BiH. Hrvati cijene ljude kao Sanader ili Vidosevic ili par Todoric, cestit, vrijedan, sposoban, radisan, nekorumptan i inteligentan jest cudak u HR Narodu i izbjegava se. Zivi se po izreci "para vrti di Burgija nece". Mnogi koji zive u Njemackoj u HR i BiH spremni su prije neg sto treptne s okom "potplatiti" da bi dosao do svog cilja. Izumiranje nas Hrvata je po nasem Mentalitetu ustvari jedna prirodna Selekcija. To je uzrok izumiranju broj 1. te Politika Tudmana, te njegovih sljedbenika. Bez podrobnih promijena i bez Lustracije HR Naciaj propada, kao sto vidimo ne samo u BiH nego iseljavanja pokazuju koliko su sposobni nasi "Piloticari" te "Elita i Inetligencija". Traziti druge kao Krivce ta svoj jad jest primitivizam.

VL
ME
MejaCity
21:38 09.07.2017.

nek ona gura inicijativu de nemaju toliko turaka u njemačkoj a bosnu ostave na miru i u miru....sve gamad i huškači..

VL
JE
jensencolt
22:56 09.07.2017.

Hrvate iz BiH tjeraju oni koji ih u vlasti prestavljaju!

VL
Avatar Oneill
Oneill
21:57 09.07.2017.

pisao sam avi bridali u EU je najgora i najveći problem Njemačka .

VL
YE
yelahiah
16:13 10.07.2017.

Koliko je Njemacka izbjeglica uvela u svoju drzavu da su njemci postali manjina;sta ocekivati od takve drzave kada unistava vlastitu,samo destrukciju entiteta,ratove i podjele.Ova Merkel je unistila do kraja Njemacku....

VL
ST
stargate
07:03 10.07.2017.

Dosad smo vec trebali nauciti sa koje strane pusu hladni vjetrovi,zar nam stvarno nije jasno da nam se namjerno stvara ekonomska I politicka kriza jer je EU potrebna(jeftina) radna snaga Smatram da smo tolikom zeljom u tu EU petrpjeli previse niskih udaraca I ponizavanja,zar I danas ta Njemacka politika prema Hrvatskoj ne pokazuje pristranost prema drugima na nasu stetu ..Mi kao obicni ljudi u prolazu ovog zemaljskog zivota mnoge stvari gledamo u nevjerici iako je nasa sadasnjost I buducnost iskrojena od zlonamjernih ili koristoljublja prema svojim interesima.jacih I vecih.dokaz svemu tome je I neucikovitost nashi na vlasti,trosimo vrije sa prosloscu umjesto buducnoscu,pitam se zar je to namjerno koje I'm tu koristi imamo osim da jedino ucimo na geskama koje smo pocinuli,a ima ih previse,,znam da se mnogi nece sloziti,ali smatram da smo se trebali politicki I ekonomski jace angazirati sa Amerikom kao recimo Izrael ,pa cak I dozvoliti neku vrstu vojne baze na jednim od nashi otoka za uzvrat da oni cuvaju nese I nebo I nase interese(zar nas oni nisu uvjek izvukli kad su nam svi okrenuli leda) inace ce nas progutati turbolentno vrijeme koje je prejako I opasno za nasu malu Domovinu Hrvatsku .

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.