Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ U NJEMAČKOJ

Pakao su prolazili sa svojom bankom, ali konačno su došli na svoje: Isplatit će im se fin iznos

Kupnja u eurima
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
25.12.2023.
u 20:24

Kako bi pristupili ovim sredstvima, klijenti moraju pružiti dokaz o šteti koja im je uzrokovana

Više od godinu dana klijenti njemačkog Postbanka žale se na usluge koje im ta banka pruža. Neki uopće nisu mogli pristupiti svom računu, ili pak nisu mogli do svog novca doći ni na šalteru ni na bankomatu jer ga je Postbank jednostavno prestala isplaćivati. Ovi problemi ostavili su posljedice, a kako bi ih ublažila, Postbank je odlučila isplatiti naknadu svim oštećenim klijentima.

U jednom trenutku morala je intervenirati nadzorna služba banaka koja je zbog masovnih ograničenja za klijente Postbanku zaprijetila 'značajnim posljedicama', piše Fenix magazin. Iz banke su stoga odlučili isplatiti iznos do 1000 eura klijentima koji su pretrpjeli štetu zbog kašnjenja u otvaranju ili odjavi računa i nelikvidnosti.

Kako bi pristupili ovim sredstvima, klijenti moraju pružiti dokaz o šteti koja im je uzrokovana. Prihvaćaju se dokumenti poput povratnih zaduženja, troškova opomena ili kamata na zakašnjelo plaćanje. Odštetu je moguće zatražiti putem web stranice Postbanka.

Njemački mediji pišu da je do problema došlo zbog informatičke promjene u banci koja se odvija u nekoliko koraka. Glasnogovornik Postbanka kazao je da proces neće biti završen 2024. godine, što znači da klijenti mogu očekivati daljnje smetnje.

VIDEO Peruanski policajac odjeven kao Djed Božićnjak sudjelovao u policijskoj operaciji

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Cera
Cera
08:56 26.12.2023.

Njemačka je evo prva koja kapitulira... Moraju uvesti još koju sankciju.A kad se naši vrate majstorčine sad s njihove bauštele i kod nas će ljudi kapitulirati...Recesija je već na vidiku ali nema radne snage no povratkom sad propasti Njemačke ušlii bi u smanjivanje plača... Ionako su cijene napunpane pojedini vodeni majstori 2 dana posla deru ljude po 1300€. Neka i tome dođe kraj,bahatost, zatiranje drugih u svoju korist i očito zavist ,nije ni čudo da vlast koristi ovaj razdor među ljudima.Zavadi,pa vladaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije