Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smanjivanje ovisnosti o ruskom plinu

Nizozemska vlada građanima: Smanjite grijanje! Obucite tople džempere, čarape i papuče!

Čarape
Pixabay
03.04.2022.
u 10:15

"Ako ostanete kod kuće, možda se termostat može smanjiti za jedan stupanj".

Nizozemska vlada pozvala je javnost da smanji grijanje svojih domova kako bi se smanjila ovisnost nacije o ruskim energentima, prenijela je njemačka novinska agencija dpa.

Termostati se. odlukom vlade, spuštaju za dva stupnja Celzija u službenim institucijama u Nizozemskoj kao način da se smanji potrošnja energije.

Vlada je poručila da želi dati dobar primjer, izvijestila je u subotu nizozemska novinska agencija ANP.

"Naši računi za energiju rastu, moramo postati manje ovisni o plinu iz Rusije i želimo se boriti protiv klimatskih promjena", navela je vlada u pozivu naciji za uvođenjem mjera štednje energije.

U novinskim oglasima i putem internetske kampanje građani su pozvani da grijanje u svojim domovima podese na najviše 19 stupnjeva Celzija.

“Obucite toplu jaknu ili džemper, čarape i papuče”, savjetuje kampanja.

"Ako ostanete kod kuće, možda se termostat može smanjiti za jedan stupanj".

VIDEO Od 1. travnja plin skuplji prosječno 16 posto, a struja 9.6 posto

Komentara 3

ZA
Zapadnjak
12:36 03.04.2022.

O ovom se trebalo misliti prije 20 godina, ali odlucili smo se prodat diktatoru jer je bilo malo jeftinije i politicarima je omogucilo da se izlezavaju umjesto da kreiraju energetsku strategiju... sto smo trazili, to smo i dobili, ako je cijena toga da se s diktatorom raskine jednom zauvijek to da se danas mora smanjiti temperatura za par stupnjeva, ja sam ju spreman platit, uz jasnu misao da pritom ne treba zaboravit da smo ovo trebali bezbolno i postupno rijesit prije 20 godina...

Avatar macak Tomo
macak Tomo
10:32 03.04.2022.

Tako treba umesto da se živi u miru vi bi stalno da ratujete i pljačkate . Ali ovog puta Rusija je previše tvrd orah za vas Neće Rusija da poslušala Olbrajtovu da podeli svoje bogatstvo sa ostatkom sveta jer gastvo sa ostatkom sveta jer ga ima previše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije