Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Među stradalima i turisti

Četiri osobe su poginule, a brojni su ranjeni u seriji eksplozija na Tajlandu

tajland
Foto: Reuters/Pixsell
12.08.2016.
u 07:13

Ukupno je zabilježeno 11 eksplozija u pet provincija na jugu Tajlanda

Najmanje četiri osobe su poginule, a mnogo je i ranjenih u seriji eksplozija na nekoliko lokacija u četvrtak navečer i u petak ujutro na Tajlandu, objavile su u petak vlasti.

Dvije su osobe poginule nakon što su bombe eksplodirale u popularnom turističkom odredištu Hua Hinu, jedna je poginula u Surat Thaniju, 400 kilometara južnije i jedna u Trangu. Nekoliko eksplozija pogodilo je i mjesto Phuket u petak.

Ukupno je zabilježeno 11 eksplozija u pet provincija na jugu Tajlanda.

Nijedna skupina nije zasad preuzela odgovornost, ali sumnja pada na lokalne separatističke pobunjenike. Policija je također rekla da eksplozije nemaju veze s međunarodnim terorizmom, već su djelo lokalnih pobunjenika.

– To nije teroristički napad. To je lokalna sabotaža – rekao je glasnogovornik lokalne policije Piyapan Pingmuang na konferenciji za novinare u Bangkoku.

Prve dvije eksplozije dogodile su se u četvrtak navečer malo prije ponoći ispred jednog puba u ljetovalištu Hua Hin, 198 kilometara od Bangkoka. U Hua Hinu su zabilježene ukupno četiri eksplozije, u Surat Thaniju dvije te dvije u resortu Phuket.

Eksplozije su se dogodile u vrijeme kada turisti hrle u Hua Hin na dugi vikend zbog proslave rođendana tajlandske kraljice Sririkit, što je također i Majčin dan u Tajlandu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar think pink
think pink
08:45 12.08.2016.

NA tajlandu??? za ovog novinara tajland je očito - otok. on vjerojatno i za susjedni vijetnam i burmu kaže NA vijetnamu i NA burmi... strava... pa gdje ti ljudi idu u škole???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije