Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je onda kriv

Nisu znali kakvo je stanje u Slogi? To je da čovjek ne povjeruje

Sloga (1)
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/3
11.05.2011.
u 11:14

U pismu radnici prozivaju Šestaka da je sve znao i Šketa da im je umanjio šanse za otpremninom. O svemu će, kažu, obavijestiti i Europsku komisiju

Nakon što je koprivnički Općinski sud donio oslobađajuću presudu bivšim podravkašima Darku Marincu i Zdravku Šketu te nekadašnjem direktoru Sloge Darku Šketu zbog Podravkina kredita obućarima od pet milijuna kuna, ogorčeni Slogini radnici uputili su prosvjedno pismo premijerki, predsjedniku, USKOK-u, državnom odvjetniku i krovnom europskom sindikatu.

Začaran krug

“Sutkinja presudu objašnjava time da podravkaši nisu mogli znati da Sloga ima probleme u poslovanju. Da čovjek ne povjeruje – Koprivnica je mali grad i svi znaju za to, a Šestak je bio i član Nadzornog odbora Sloge”, pišu radnici. Paljbu su ispalili i po bivšem šefu.

“Tko je Šketa ovlastio da podigne kredit od pet milijuna kuna, kad je Agencija za tržišno natjecanje odobrila samo tri milijuna? Tko ga je ovlastio da nekoliko mjeseci prije stečaja odobri uknjižbu Podravke na Slogine nekretnine i smanji nam izglede da dobijemo otpremnine”, pitaju radnici.

Zanima ih i gdje je, kako tvrde, nestalo njihovih 32.000 dionica koje nisu, zajedno s državnima, prenesene u tvrtku kćer.

“To je začaran krug nesposobnosti, bahatosti i lopovluka u kojem su radnici građani drugoga reda. Da naglasimo: svi su sve znali i radili su što su htjeli. Obratili smo se državi, podnosili kaznene prijave, ali od svega ništa. Nema nam druge nego da obavijestimo Europsku komisiju”, zaključuju u pismu.

– Sloga je 90-ih godina imala 1500 radnika, a danas ih je 200. Izigrani smo, ostali smo bez otpremnina, no to je hrvatska realnost – razočaran je Slogin sindikalni povjerenik Željko Lalić.

Šteta samo Podravki

Bivši Slogin stečajni upravitelj Franjo Otročak presudu nije htio komentirati. Odgovarajući na pitanje, rekao je da nije uobičajeno da se kredit osigurava i naknadno, no istaknuo je da time nije oštećena stečajna masa, već je kredit naštetio samo Podravki koja ga nije naplatila.

Komentara 2

Avatar tkozna
tkozna
11:50 11.05.2011.

Meni se vidi da je samo PRIVATIZACIJA spas. Dok Sanader, Friščić Jadranka i ini poput Šestaka, Marinca, Dimača vode podravsko gospodarstvo to ne bu dugo trajalo! Nema pravog vlasnika. Podravku prodati za prave novce pravom gazdi.a NE OVAKO, GAZDE SU S\'I A MI BUMO PLATILI. Bit će bolno, na ovaj način, za par godina ni gaće na štapu nećemo imati. Broj stanovnika Koprivnice je opao u 10 godina za oko 2500 a došlo je novih ljudi iz Bosne, kam su otišli podravci? Što vam to govori, to tak više nemre ići. TONEMO!

FR
friz
14:24 11.05.2011.

na ovakvu presudu mogu samo nadodati,da je korupcija kraljica hrvatske političke scene,u kojoj su se svi dobro \"umrežili\".Tko je..e nas stoku sitnog zuba.Nas treba pokrasti,obespraviti,osiromašiti i kao takove baciti u ralje belosveckih fukara i gansterIa.I zato ovakva smiješna presuda.Narode SAM SI i gol i bos.Svi već rade za vanjske nalogodavce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije