Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA MJERA U LOMBARDIJI
Povratak na članak

'Nismo ostvarili nikakva poboljšanja, vrijeme je da svi počnemo nositi maske!'

Osim maski, odnosno bilo koje vrste pokrivala za lice, mjere se odnose na prodavače koji će kupcima morati dati jednokratne rukavice i dezinfekcijska sredstva prije kupnje. Zatvaranje hotela, poslovnih  ureda, tržnica i svih nebitnih aktivnosti ostaju na snazi.

Komentari 12

DR
Draš
11:04 05.04.2020.

Ne vidim u čemu je problem nositi maske cijelo vrijeme,uskoro ionako nečemo imati šta staviti u usta tako da ne vidim neku preveliku manu te prakse .

VL
CR
crohumans
11:20 05.04.2020.

Kada se izumi maska koja u potpunosti štiti od koronavirusa i da jedno vrijeme zakonski je svi moraju nositi - tek onda će se život vratiti u normalu ! Nema lijeka, nema cjepiva, nema karantene, nema izolacije !

VL
AA
Aartur
11:17 05.04.2020.

Maski širom svijeta nema dovoljno ni za zdravstvene djelatnike, a političari samo dodatno potpiruju histeriju i nestašicu ovakvim izjavama jer eto oni kao nešto odlučuju i "bore se protiv virusa"

VL
SP
SP
12:17 05.04.2020.

Virus se prenosi kapljičnim putem, u Koreji i Kini svi nose maske. Jedini razlog zašto su govorili da to ne radimo jer nemaju dovoljno maski za zdravstvene radnike. Pranje ruku je ok jer smanjuje broj drugih infekcija ali realno ako je netko kihnuo 5 minuta prije vas u dućanu m, bez maske i to barem n95 (ffp3), imate velike šanse zaraziti se.

VL
WI
wimamanianiia
11:39 05.04.2020.

Ja masku ne nosim i ne koristim nista osim dezinfetanta. A ako nam trebaju maske i skafanderi kada izidjemo iz kuce, kao da je pala atomska, onda to nije virus, nego biolosko/kemijski rat iza kuslia ove krize.

VL
NI
Nini istrijan
20:50 05.04.2020.

Problem lezi totalno u necem drugom i ne samo u Italiji. Talijanski novinari su u Milanu napravili jedan test : susretali su prolaznike (znaci ljude koji su isli ili u kupovinu ili na posao) i pitali da dobrovoljno pristupe testiranju na licu mjesta. Testirali su 166 osobe(ne mjerenjem temperature nego uzimanjem brisa iz ustiju) koji su ocito bili zdravi bez vidljivih simptoma.Od njih 166 je 134 osobe bilo pozitivno na virus iako nisu imali nikakvih ni vidljivih ni drugih simptoma koji bi ukazali da su bolesni !!! Dosli su zakljucka da brojke koje se daju o virusom zarazenim osobama su daleko manje nego sto je u stvarnosti. Jednostavnom matematiko su izracunali da su u Italiji najmanje 10 milijuna ljudi zarazeni virusom koji slobodno setaju do trgovine i rade na poslu bez znanja da ugrozavaju i one najblize i sve druge s koji dolaze svakodnevno u kontakt. To je sigurno tako i u vecini zemalja pa sad vidite kako ce se to rijesiti i dali pomazu sve ove karantene i maske i sto ne vise. Cak i da testirate sve stanovnike danas ne znaci da sutra ili za neki dan nebi oni koji su bili nezarazeni dobili zarazu,

VL
Avatar Asterix
Asterix
11:18 05.04.2020.

Već sam puno puta napisao da su maske prijelazno rješenje do pronalaska cjepiva ili lijeka. Propisalo bi se i prije da ih ima na tržištu.

VL
SP
Split71
11:45 05.04.2020.

Super,da ste se odma pridrzavali mjera i slusali nebi do ovga ni doslo...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.