Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavaš i Hrg o Pupovcu

'Nismo dobili niti pojašnjenje niti ispriku, očekujemo koalicijski sastanak'

Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
11.09.2019.
u 16:01

Branko Hrg iz HDS-a poručio je da će s kolegama iz saborskog kluba, dakle HSLS-om i HDSSB-om, razgovarati što i kako dalje, naglasivši kako su se uvijek u svemu usuglašavali

Nakon što je čelnik HSLS-a Darinko Kosor izjavio kako je razočaran šutnjom šefa SDSS-a Milorada Pupovca, odnosno njegovom današnjom konferencijom za medije na kojoj se nije jasno ispričao za svoje usporedbe moderne Hrvatske s NDH, te najavio da će HSLS 15.9. na Glavnom odboru stranke razmotriti žele li ostati u ovakvoj koaliciji, sličnu poruku poslao je i predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš.

- Ne zadovoljava me ovaj Pupovčev istup. Mi jesmo minoran koalicijski partner i o nama ne ovisi ništa, ali od Pupovca danas nismo dobili ni pojašnjenje njegovih usporedbi moderne Hrvatske s NDH, niti ispriku za to. Pokušao je kazati da nije ni napravio spornu usporedbu, ali ja sam jako dobro čuo njegovu izjavu prvi put i nije stavio znak nejednakosti između Hrvatske i NDH. A da ne govorim o tvrdnji da je Hrvatska faktor nestabilnosti u susjedstvu... Očekujem neki koalicijski sastanak uskoro, a vjerujem i da bi kolega Josip Salapić koji je predsjednik Glavnog odbora stranke mogao sazvati sjednicu za nedjelju i ponedjeljak kada ćemo odlučiti što i kako dalje - naglašava Glavaš.

VIDEO Milorad Pupovac o tome ostaje li SDSS u Vladi

Mora se, dodaje, još konzultirati i s kolegama iz saborskog kluba koji dijeli s HSLS-om i HDS-om, a koji pripada vladajućoj koalicij. Šef HSLS-a Darinko Kosor već je rekao kako nije zadovoljan Pupovčevom isprikom, dok Branko Hrg iz HDS-a također poručuje kako bi bilo puno bolje da je Pupovac jasno i glasno rekao stoji li iza svojih izjava.

- Glupo je, a kad to izjavi iskusan političar, onda i neodgovorno, uspoređivati modernu Hrvatsku s NDH. Još je luđe govoriti o Hrvatskoj kao faktoru nestabilnosti u regiji, pogotovo danas kad imamo potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju, sve smo osim faktor nestabilnosti. Mislim da se Pupovac zaletio, što se tako iskusnom političaru koji prima plaću od države ne bi smjelo dogoditi. Očito je i sam shvatio pogrešku pa je danas na sebi svojstven filozofski način promijenio izjavu - kaže Hrg.

Vjeruje, nastavlja, da je Pupovac postigao što je želio, a to je da posljednja dva tjedna puni naslovnice medija.

- Previše se bavimo njime. ja jesam protiv svakog nasilja, kao društvo moramo biti posebno osjetljivi prema pripadnicima manjina, ali nema potrebe potencirati sukobe radi nekoga tko samo skreće pozornost na sebe - zaključuje Hrg dodavši kako će s kolegama iz saborskog kluba, dakle HSLS-om i HDSSB-om razgovarati što i kako dalje, naglasivši kako su se uvijek u svemu usuglašavali.

Komentara 20

KA
kapunjohan
16:08 11.09.2019.

Ne da se nije ispričao nego je sve ponovio i pokušao podkrijepiti , naravno dvosmisleno i u celofanu. On ima veliku moć , zaradi razdrobljene političke scene u Hrvatskoj njegova tri glasa treba svaka vlada , zato može raditi i govoriti što hoće a on zna što hoće sad je stvari vratio u devedesete . Naravno neće na tome stati , možda se malo pritaji ali promijeniti se neće a neće mijenjati ni cilj - zna se koji.

OI
Oidar
16:40 11.09.2019.

Nema svrhe nista pisati niti reagirati, u Ceranjama i svim mjestima Ravnih kotara nema Srbina koji poštuje i priznaje Hrvatsku. Oni nas mrze vise sada nego prije 1990 i to se nece nikad promijeniti jer njihova mladez je jos gora.

Avatar Zzzz
Zzzz
16:17 11.09.2019.

Pupovac ne bira riječi on je vrlo opasan čovjek, zašto ne reagiraju institucije ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije