Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prilično niske temperature

Zima u Njemačkoj: Najniža temperatura -17 stupnjeva, za vikend predviđena snježna oluja

Heavy snowfall in Norway
Foto: NTB/REUTERS
1/4
11.01.2024.
u 11:05

Također, za sljedeći tjedan predviđa se snijeg te jedna prognoza predviđa da bi u Donjoj Saskoj moglo napadati 40 centimetara snijega, a prema podatcima servisa “Kachelmannwetter”, snježna oluja mogla bi pogoditi i Nizozemsku.

Zima je u Njemačkoj početkom prosinca uzela maha, a sredinom mjeseca temperature počele su lagano rasti. Kraj prošle i početak ove godine obilježen je olujama i poplavama, a temperature u siječnju poprilično su niske.

Noć s utorka na srijedu jedna je od najhladnijih noći, tada je je najhladnije je bilo u mjestu Bad Berka u Tiringiji s minus 17,2 stupnjeva. Također,  u Brockenu u Harzu i Wernigerodeu u Saskoj-Anhaltu izmjereno je minus 15,1 i minus 14,4 stupnjeva. Međutim, Europska meteorološka služba predviđa rast temperatura koje bi mogle narasti do 16 stupnjeva na jugozapadu i minus jedan na sjeveru, piše Fenix Magazin. 

Također, za sljedeći tjedan predviđa se snijeg te jedna prognoza predviđa da bi u Donjoj Saskoj moglo napadati 40 centimetara snijega, a prema podatcima servisa “Kachelmannwetter”, snježna oluja mogla bi pogoditi i Nizozemsku. Tijekom vikenda meteorološke službe predviđaju snježne padaline te mogućnost kiše na istoku Njemačke. Predviđene temperature za vikend su oko četiri stupnja.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Snijeg počeo padati diljem Hrvatske: Zabijelilo se i zagrebačko Sljeme

 

 

Komentara 10

AD
Adra61
17:44 11.01.2024.

Neš ti niske temperature,pa nekad je u Zagrebu znalo zimi biti i -20° C

IV
Ico_voljevica
15:10 11.01.2024.

Užas,zima je.strašna brejking njuz!to na naslovnicu det da je zima u prvom mjesecu!

Avatar Centurion
Centurion
20:25 11.01.2024.

Za prvi mjesec to je normalno vrijeme pa zima je ljudi. Februar zna isto biti hladan, ali suh uz buru 🥶. Glavno da nas stalno gnjave sa globalnim zatopljenjem a na arktiku pretpostavljam -70 kad je u Kaviku - Alaska(JaJa ga zovem Kilavik)-60. Što je tek u Sibiru. Ako ćemo malo o zavjeri Ili se bliži ledeno doba ili zemlja mijenja polove, preko Evrope no to traje. Ma...ne znam.....!?..jludi lažu ali znanost ne laže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije