Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na obavijesnom razgovoru

Grmoja: Nije bilo nezakonitih pritisaka i kaznenih djela

02.12.2015., Zagreb - Izaslanstvo Mosta dolazi na novi krug pregovra u prostorije SDP-a. Robert Podolnjak, Ines Strenja Linic, Bozo Petrov, Ivan Lovrinovic, Juro Martinac. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
02.12.2015.
u 22:35

Očekujem da na isti razgovor budu pozvani i Milanović, Kotromanović te Prgomet, Rašković i Kalmeta, rekao je Grmoja

Policija je danas, kao što je to USKOK i najavio dan prije, započela izvide o navodnim prijetnjama i kupovanju–trgovini saborskim mandatima. Tako su danas na razgovor u policiju bili pozvani uglavnom svi koji su u medijima govorili o tome. Prije svih sad već bivši SDSS-ovac Mirko Rašković koji je prvi javno govorio o prijetnjama kako bi se priklonio jednoj od koalicija koje pretendiraju na to da formiraju vladu. Rašković je kazao da su mu iz SDSS-a poručili da će mu skinuti glavu. Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja također je govorio o pritiscima na neke članove Mosta da se priklone jednoj od koalicija.

– Upravo idem na obavijesni razgovor na policiju. Reći ću ono što znam, ali očekujem da na isti razgovor budu pozvani i premijer Milanović, ministar obrane Kotromanović i gospoda Prgomet, Rašković i Kalmeta – kazao je danas Grmoja.

Dodao je da ne misli da je bilo nezakonitih pritisaka na članove Mosta i da nije bilo prijetnji, nego da se samo radi o ponudama mjesta, što onda znači da možda nema nikakvog kaznenog djela. Ali da je očito da se radi o političkoj trgovini. Grmoja je kazao da je na razgovor u policiju pozvan i Ivan Kovačić, ali da ne zna za Ines Strenju Linić. Ona je prije nekoliko dana izjavila da joj je preko posrednika SDP nudio da sudjeluje u izvršnoj vlasti, ako podrži koaliciju Hrvatska raste u Saboru. No danas je ublažila te tvrdnje i kazala da nije pozvana na policiju.

– Nisu mi prijetili, nisu mi nudili novac, zašto bi me zvali iz USKOK-a – poručila je danas Ines Strenja Linić. Gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić govorio je pak da ga je načelnik općine Primošten Stipe Petrina nagovarao da podrži SDP, a da će zauzvrat on lobirati da Omiš i Primošten dobiju novac za svoje lokalne potrebe. Petrina je sve to negirao, a danas nam je kazao da nije dobio poziv na razgovor s policijom.

– Kovačić se malo zaigrao. Uostalom, što bi mu smetalo da mu bilo koja vlast napravi obilaznicu Omiša. Nije to nikakvo davanje novca – kazao nam je danas Petrina. O pritiscima na Most u svom pismu članovima govorio je i njegov čelnik Božo Petrov.

>> Petrina: Grmoja je lažov koji je tražio da mu se javim, Mostu se ne bih vratio...

>> Na obavijesnom razgovoru oko trgovanja mandatima trojica SDSS-ovaca i dvojica članova Mosta

Komentara 14

PA
Patrizzia
23:16 02.12.2015.

Željko Sabo se nalazi na odsluženju kazne zatvora radi kupovine mandata ,pa bi se tamo trebali nalaziti i sada oni koji nude silne posvlastice i položaje .

UZ
uzor10
06:40 03.12.2015.

Parcov grmoja se ustrtario gaće mu spadaju od straha,tupko nije dorastao za malo veću igru,idi Nazad u Metkovic i sadi kupus.

Avatar tkozna
tkozna
08:29 03.12.2015.

Grmoja, Sabo je za sitnu lovicu dobio godinu dana zatvora jer je pokušao potkupiti živom lovom i položajem jednu političarku. Sada je cijeloj Hrvatskoj razvidno kako se to radi u visokoj politici i ti veliš , sve je OK!!!!! Ili si isti ili pojma nemaš!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije