Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ranko ostojić

'Pravo je pitanje tko je incident u Vukovaru želio i izveo'

Ranko Ostojić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
27.11.2013.
u 08:30

– Smatrali smo da smo dobrodošli u Vukovar, izjavio je ministar Ranko Ostojić

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić gostovao je u emisiji A sada Vlada Hrvatskog radija i komentirao incident na ovogodišnjem obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

– Onaj koji je krenuo u organiziranje druge kolone i organizirao svu tu negostoljubivost, ne poštuje pijetet prema žrtvama Vukovara. Iskorištavanje žrtve Vukovara za političko prepucavanje i iskazivanje nezadovoljstva prema vladajućima nije primjereno. Nije bilo potrebe za organiziranjem tajne službe za kolonu sjećanja. Bitno je da znamo na koji se način to moglo izbjeći. Smatrali smo da smo dobrodošli u Vukovar. Zaustavljanje kolone je incident za koji se znalo, ali pravo je pitanje tko ga je želio i izveo, rekao je ministar Ostojić.

Ministar je komentirao i skupljanje potpisa za referendum o ćirilici i učestalo skidanje dvojezičnih ploča:

– Od vremena kad su započele prve aktivnosti, policija se strogo drži zakonskih rješenja. Nema potreba za stvaranjem atmosfere straha i dizanjem tenzija. Dvojezične ploče jesu na određenom broju institucija i nitko ih na silu ne bi trebao skidati.

Predstojeći referendum o definiciji braka komentirao je riječima kako je tu riječ o ljudskim pravima.

– Pozivam građane da izađu na referendum. Puno je važnija stvar da netko želi ograničiti ljudska prava manjina. Svi zaboravljaju na izbore koji prođu bez incidenta. Policija mora osigurati da svi imaju pravo na demokratsko iskazivanje svojih stavova, kaže Ostojić.

Ministar se osvrnuo i na skandiranje Josipa Šimunića:

– Policija se nije elegantno izvukla već je podnijela posebno izvješće na temelju kojih je DORH utvrdio odgovornost Šimunića jer nikakav zanos ne može opravdati njegov postupak.

Proračun MUP-a, koji će sljedeće godine biti 270 milijuna veći, pravdao je Schengenom, a nabavu 132 terenca za MUP komentirao je riječima kako natječaj javne nabave još nije završen te je pod nadležnošću Državnog ureda za središnju javnu nabavu.

– Nismo kupili nijedan automobil niti smo išta ugovorili, rekao je ministar.

Komentara 23

Avatar ambasadoor
ambasadoor
08:52 27.11.2013.

Dosadni ste. Sad cete narednih par mjeseci razglabati o "incidentu" kojega ste sami napravili. Zaustavilo vas je par lampiona,koji su na HTV opisani kao "kordon" lampiona. Da ste htjeli otisli bi na memorijalno groblje i obavili bi ono radi cegaega ste i dosli. Medjutim vama je vas ego na prvom mjestu. Ispod casti je za vas biti na zacelju. Zato ste odustali.Ne zbog nekakvih nemira jer njih ne bi niti bilo iako vi to sad imputirate. Priznajte da su vas vukovarci i svi ostali domoljubi nadigrali. Zato niste ostali nego ste podvijena repa,poljskim putevima,zbrisali iz VU.

Avatar HLEBINAC
HLEBINAC
08:46 27.11.2013.

Jedno i najvažnije, zasigurno ništa nisu izveli Srbi. Sve su organizirali Hrvati pa me zanima što bi nam gospodin želio poručiti ???

Avatar Finanz
Finanz
09:42 27.11.2013.

Gospodine Ostojicu,kratko receno,u Vukovaru ste pobrali "lovorike" za sav onaj trud i znoj pri udarnickom postavljanju cirilicnih ploca po Vukovaru. Narod ne grijesi i narod uvijek nagradi svoje vlastodrsce. Znate onu,"svakom prema zaslugama".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije