Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokušaj teškog ubojstva

Nikada nije položio vozački, a sa skupim Touaregom udario policajca

policija ilustracija
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
16.03.2014.
u 16:48

Michaelu F. zbog ovog kaznenog djela prijeti i do deset godina boravka iza rešetaka.

Kada je u petak malo prije ponoći ugledao reflektirajući prsluk i policijsku stop palicu na Zagrebačkoj ulici u Vrbovcu Michael F. (21) nije niti na sekundu pomislio zaustaviti svoj više od pola milijuna kuna vrijedan smeđi Volkswagen Touareg i pokazati dokumente policajcu Damiru C. koji je sa kolegom obavljao redovitu kontrolu prometa.

Umjesto toga sa moćnim terencem od preko 250 konjskih snaga zaletio se prema policajcu i udario u njega, pri čemu ga je odbacio nekoliko metara u stranu i slomio mu nogu te nanio još nekoliko ozljeda po tijelu. Nakon svega je nagazio na papučicu gasa i pobjegao sa mjesta nesreće.

Pokušaj teškog ubojstva

U međuvremenu je kolega ozlijeđenog policajca u panici nazvao hitnu pomoć, koja je ubrzo stigla i Damira C. prevezla u KB Dubrava. Nakon brze intervencije policija je uspjela ući u trag podivljalom vozaču te su ga priveli na kriminalističko istraživanje, nakon kojega su protiv njega podignuli kaznenu prijavu zbog pokušaja teškog ubojstva.

Michaelu F. zbog ovog kaznenog djela prijeti i do deset godina boravka iza rešetaka, a zanimljivo je kako taj nesavjesni vozač do sada nikada nije položio vozački ispit. Njegov Facebook profil pun je fotografija različitih automobila koje vozi po Vrbovcu i okolici.

"Roditelji mu žive u Austriji"

Prošle godine skrivio je prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijedio jednu osobu, ali protiv njega je podnesena tek prekršajna prijava.

- Roditelji mu žive u Austriji, tu kod nas u Grabeščaku imaju obiteljsku kuću u koju dolaze gotovo svakog vikenda. Michaela smo često viđali kako vozi, ali nismo imali pojma da nema vozačku, a nismo niti znali da je prošle godine imao prometnu - govori jedna od mještanki tog malog sela sa dvadesetak kuća, u kojemu kako kaže, svi sve znaju te se ne bi htjeli zamjeriti Michaelovoj obitelji.

>>VW touaregom pregazio policajca pa pobjegao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije