Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka Željki Markić:

'Nije ugodno kada vas cipelare. Opet, samo zato što sam drugačiji'

tonči antunović
Foto: Facebook screenshot
1/2
27.11.2013.
u 13:45

Novinar i fotograf Tonči Antunović koji danas živi u New Yorku na Facebooku je objavio videoporuku Željki Markić u kojoj je, između ostalog, pita što je njezin osobni motiv za pokretanje incijative.

Novinar i fotograf Tonči Antunović na Facebooku je objavio videoporuku Željki Markić iz inicijative U ime obitelji u kojoj je, između ostalog, pita što je njezin osobni motiv za pokretanje takve inicijative.

– Draga Željka Markić. Gledam Vas u emisiji kod Danka Družijanića, gledam vaše istupe po medijima. Neupitno je da ste se vrlo dobro pripremili  za predstojeći referendum i neupitno je i da ste vrlo ustrajni u namjeri da uspijete. Ipak, dozvolite mi da kažem nekoliko riječi. Živim u New Yorku već tri godine. I ja sam gay, ne krijem. Ovdje sam došao prvenstveno kako bih pomogao nećakinji u odgoju djeteta. Više od godinu dana brinuo sam o malom tromjesečnom nećaku svakodnevno. Pelene, formula, presvlačenje, igranje. Ali to vjerojatno znate i sami. Odgojili ste ih četvero ako se ne varam.

Razlog zašto sam ovdje došao živjeti je okruženje u kojem sam odrastao. Nije bilo ni najmanje ugodno kada vam, dok se šećete rivom u Makarskoj, kao djetetu dobacuju "pederč**" i slično. Samo zato što sam drugačiji. Nije ni ugodno ni kada vas dva puta doslovce cipelare. Opet, samo zato što sam drugačiji.

Ponukan vašim nastupom kod Danka Družijanića u emisiji Fokus želja mi je uputiti vam nekoliko pitanja. Zanima me što je vaš osobni motiv da ste pokrenuli ovakvu inicijativu? Što je to što vas muči ako bih ja primjerice želio usvojiti dijete ili oženiti se za svog partnera? Po čemu sam ja manje vrijedan i po čemu ja to ne zaslužujem imati mogućnost postati roditelj? Zašto mislite da ja kao gay ne bih bio sposoban dobro odgojiti dijete? I tko je Vama dao pravo da odlučujete o tome?

Prvi i osnovni zakon demokracije na koji se tako često pozivate je odvajanje Crkve od države. Vi činite upravo suprotno. Što je s nama koji ne idemo u Crkvu i ne ljubimo oltare? A vjerujemo u Boga? I vjerujem da je jedan za sve i da ne čini razliku između mene i Vas, nikakvu.

Pitam vas, čime bi se Vas osobno ugrozilo time što bih ja dobio priliku posvojiti dijete i oženiti se za svog partnera? Kakvu bih ja time štetu nanio Vama, Vašem braku ili bilo kojem drugom heteroseksualnom braku?

I dok se cijeli svijet kreće prema izjednačavanju prava homoseksualaca i širenja vidika, ljudskih prava i tolerancije Vi pokrećete inicijativu koja meni i meni sličnima želi onemogućiti normalan ili samo jednak život vašem.

Pozivate se na govor mržnje. Što je s govorom mržnje koji mene prati cijeli život. Što je s govorom mržnje kada djeca u Hrvatskoj izvrše samoubojstvo jer ne mogu živjeti u sredinama u kojima su izvrgnuti ruglu, mržnji, preziru i agresiji? Što je s govorom mržnje koji svakodnevno prati živote mladih gay ljudi u Hrvatskoj? Ne nekoliko mjeseci koliko traje Vaša kampanja, već godinama, desetljećima. I opet Vas na kraju pitam: zašto to Vas osobno toliko muči? – pita Antunović u videopismu.

Njegov video pogledajte ovdje.

Komentara 50

VK
vitomir.kekelj
14:42 27.11.2013.

Da vjeruješ u Boga i prirodne zakone bilo bi ti sve jasno, brak žene i muškarca ne ugrožava prava homoseksualaca već oni banaliziraju instituciju braka.

Avatar Vukovar.1991
Vukovar.1991
15:08 27.11.2013.

Nedavno je jedna mlada splitska znanstvenica i dijete poginulog branitelja (Maja Rogić, imate na internetu) objavila otvoreno pismo predsjedniku RH u kojem je rekla sve što ga ide glede ideoloških podjela i nereda koje rade u RH te vrijeđenja branitelja. Naravno, naši glavni mediji (uključujući i VL) nisu prenijeli to pismo. Pismo ovoga lika se stavlja na naslovnicu. Zaključak se nameće sam po sebi.

MA
Marinko
14:25 27.11.2013.

Kakvo ograničeno razmišljanje,pa kako bi usvojio da smo svi na svijetu homosexualci,čije bi on to usvojio,znači da treba dijete stvoriti muškarac i žena,i gospodine što ti misliš da treba samo djetetu pelene promijeniti,treba čekati 9.mjeseci,drug moj.Šta si mislio samo gaa nahraniti,misliš da si položio za majku ako mijenjaš pelene tvom malom sestriću.Bolje ti je da šutiš i živi kako bog zapovjeda.Amen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije