Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadarski nadbiskup
Povratak na članak

Nije se dogodila temeljita duhovna obnova nakon pada socijalizma

'Bio sam svjestan kako bi slučaj Dajla mogao nanijeti golemu štetu Crkvi, njezinim predstavnicima u Hrvatskoj i u Vatikanu, posebice ugledu Svetog Oca'

Komentari 3

DU
Deleted user
18:45 02.12.2012.

Rimokatolička crkva u Hrvata nema veze s kršćanstvom o kojem mogu čitati u Bibliji (Novi zavjet). Kao prvo , današnji biskupi se ponašaju kao vlastelini i lordovi, čiji životi nemaju veze s nadglednicima(biskupima) u prvoj crkvi. To više nije apostolskaa crkva niti po praksi i očuvanju apostolskog biblijskog nauka, niti po načinu života. to odgovorno tvrdim kao kršćanin.

VL
ZO
zof
16:46 02.12.2012.

Bilo bi lijepo da je nakon pada komunizma Crkva prva pošla u duhovnu obnovu. Ali nije.. Nije se odrekla raskoši, luksuza, inzistirali su na ugovorima sa Vatikanom kakve nema niti jedna europska država, gradili su faraonski luksuzne biskupske dvore, vojni ordinarijat, voze skupe aute, bave se nekretninama (građenje, iznajmljivanje, trgovina)...I sad su im opet za sve to krivi komunisti i ne znam tko još. Za slučaj Dajla svima je u Hrvatskoj sve jasno u vezi toga osim hrvatskim biskupima. Mogu razumijeti da su oni Vatikanski službenici, ali bi bilo dobro da im ponekad i domoljublje i interes Hrvatske bude iznad sigurnosti biskupske stolice i svega drugog što im taj položaj omogućava. Ali nije tako. Zna se tko je šef !

VL
AR
arjavas
12:28 03.12.2012.

Da je ckvena dogma bila dominantna još uvijek bi se mislilo da je zemlja centar svijeta i da je ravna ploha.Crkva se stoljećima odupirala i odupire se napretku , i samo se prolagođava civilizacijskim tekovinama .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.