Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPINA THOR

Nije im cilj da ubiju ruske vojnike: 'Oni će biti podsjetnik na cijenu Putinova rata'

Ukrainian army soldiers drive past a blasted white van in which, according to Ukrainian military officers, last weekend a Russian army unit was speeding in retreat toward the eastern town of Lyman,outside the recently liberated town of Lyman,
Foto: ZOHRA BENSEMRA/REUTERS
1/7
23.03.2023.
u 16:51

Zapovjednik grupe kojeg također zovu Thor objašnjava kako oni ne djeluju na isti način kao i vojska. Rekao je kako bi brzo 'ostali bez sreće' ako bi se ponašali kao vojska.

Prvi put su se okupili u Kijevu prošle godine u veljači kako bi branili glavni grad Ukrajine od ruskih tenkova. Mnogi od njih imali su poslove prije nego su se pridružili ratu, a sada čine jedinicu od 27 vojnika pod nazivom Thor. Oni su u razgovoru za The Times objasnili zašto ne pokušavaju ubiti neprijatelje. Cilj im je osakatiti ih.

- Uzmite im ruku ili nogu i oni će zauvijek biti teret državi. To je bolje nego da ih ubijete. Ruskom će narodu biti podsjetnik na cijenu Putinova rata i da bi oni mogli biti sljedeći - kazao je vojnik Aleksander pokazujući na plastične boce napunjene eksplozivom: 'On su za ranjavanje ruskih vojnika'.

Zapovjednik grupe kojeg također zovu Thor objašnjava kako oni ne djeluju na isti način kao i vojska. Rekao je kako bi brzo 'ostali bez sreće' ako bi se ponašali kao vojska.

Thor je iz Berdjanska, lučkog grada kojeg su okupirali Rusi. Odlučio se boriti u Zaporožju u nadi da će se uskoro moći vratiti kući.

- Većina naših misija sada su bacanje bombi i prilagodba topništva. Najbolji su nam dani kada pronađemo streljivo, mine, granate i vođene protutenkovske projektile. Zatim krećemo u napad sa svime što imamo. Smatramo se mlađim bratom vojske. Oni rade glavni posao, a mi im možemo pomagati. Živimo u običnim kućama i jedemo običnu hranu. Momci iz vojske sjede u bunkerima dok je iznad njih pakao te jedu kontrolirane obroke. Beskrajno poštujemo te momke - rekao je Thor, prenosi Express.

Objasnio je kako sami biraju mete koje su identificirane CIA-inim satelitom ili njihovim vlastitim satelitom kojeg financiraju volonteri. Informacije prikupljaju iz svih vrsta izvora. Rekao je i kako vrše vlastito izviđanje kada se približe metama.

VIDEO Snimke Bahmuta dronom otkrivaju razmjere uništenja dok ruska ofenziva posustaje

Ključne riječi

Komentara 12

GA
gazimhartiju
17:30 23.03.2023.

Dobra taktika

FU
Fusnota
17:36 23.03.2023.

Živo me zanima izvor ovoh teksta.

DU
Deleted user
20:17 23.03.2023.

Divota. Odličnu kulturu promičete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije