Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Bernardić:

'Nije bilo nikakvog ultimatuma Vrdoljaku, HSS-u ide isti broj mjesta'

Davor Bernardić
Foto: Edina Žuko/PIXSELL
17.05.2017.
u 13:26

Čovjek sam suradnje i spreman sam razgovarati i s HNS-om i s IDS-om, rekao je Bernardić

Vrijeme je u Hrvatskoj za dijalog i konsenzus koji nismo imali još od Domovinskog rata i pristupanja Hrvatske EU. Poziv na dijalog upućivao sam iskreno jer mi je cilj da zemlja napreduje, Hrvatska nema pravo stajati na mjestu, pogotovo ne zbog političke agonije koja traje zadnjih godinu i pol dana - rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Međimurju, gdje je posjetio tvrtku Tehnix. Dodao je da će razgovarali sa svim političkim opcijama koje Hrvatskoj žele dobro.

- Na predsjedništvu smo donijeli strateški savez o predizbornoj koaliciji i zajedničkom izlasku s HSS-om na prijevremene parlamentarne izbore koji su za Hrvatsku nužni. Čovjek sam suradnje i spreman sam razgovarati i s HNS-om i s IDS-om – rekao je Bernardić. HSS će, dodao je, imati isti broj mjesta kao i u Narodnoj koaliciji.

- HSS kao naš strateški koalicijski partner ima šest vrlo izglednih mjesta na listama za Hrvatski sabor – istaknuo je. Opovrgnuo je napise o tome da je šefu HNS-a Ivanu Vrdoljaku upućivao ultimatum.

- Nije bilo nikakvog ultimatuma, to su netočni medijski napisi – rekao je. U Tehnixu je podržao inicijativu "Klub 1000", koji okuplja tvrtke u kojima su prosječne plaće veće od 1000 eura.

- Ovo je buđenje nade za Hrvatsku u vrijeme proljeća. Ovo je švedski model, ovako bi Hrvatska trebala izgledati. Moralni kapitalizam je budućnost u kojem radnici imaju dostojanstvenu plaću, u kojem su i partneri, a ne samo radnici, i u kojem se proizvodi vrhunski proizvod. Naš je zadatak da moralni kapitalizam provedemo u cijeloj Hrvatskoj. No, pretpostavka je da i politika bude moralna, s čovjekom na prvom mjestu. Liberali i konzervativci kažu "profit pod svaku cijenu", a socijaldemokrati kažu "ljudi nemaju cijenu" - zaključio je.

Komentara 5

Avatar southman
southman
14:37 17.05.2017.

Znači HSS će dobiti isti broj zastupnika, a ti ćeš dobiti 10 manje ! Hm pa i nije vam neka računica .

TO
tojčić
15:25 17.05.2017.

HNS-u dajte 10 mandata,IDS-u 5 i idemo naprijed.,a šta će reći vaši SDP-ovci.

GE
genex
14:32 17.05.2017.

mislim kakav je ovo kupleraj.predizborne koalicije treba zabraniti,naročito kod nas, jer samo vode polariziranju i podjeli na lijeve i desne.svi se udružuju s lijeva,onda se odmah udružuje desnica, onda se i mi na portalima svrstamo i eto ga sveopća makljaža koja završi na ustašama i partizanima. dajte, da jednom stvarno vidimo koliko tko dobija i tko koga predstavlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije