Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRODUŠAN ČIN

Vozač saniteta oduševio sve: Pokvario mu se kombi, no pronašao je način kako prevesti pacijenta

Šibenik: Nakon završetka štrajka vozači saniteta vratili se svakodnevnim obvezama
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
10.07.2023.
u 18:13

Brojni su bili oduševljeni ovim potezom vozača, no stiglo mu je i pokoje upozorenje - da se nešto dogodilo, on bi na kraju i odgovarao, bez obzira na dobrodušnost ovog djela

Da se u muci poznaju junaci potvrdio je i slučaj jednog vozača saniteta koji se jutros, dolaskom u smjenu, našao u vrlo nezgodnoj situaciji. Naime, trebao je prevesti pacijenta na dijalizu iz Paga u Zadar, no kombi kojim ga je trebao prevesti nije htio upaliti.

Cijela priča objavljena je na Facebook stranici Hitna 194. ''Znači ovako, došao sam jutros u smjenu. Krenuo sam upaliti kombi, a on ni čuti. Zovem Zadar da pošalju kombi po čovjeka da ga odvedu na dijalizu. Govore da ne mogu, da su na dva auta cijeli Zadar'', započeo je priču Jurica Alavanja.

''Onda zovem pacijenta koji treba na dijalizu jel ga može netko od njegovih odvesti, a on kaže da nema tko. Žena mu ne vozi, sin mu nije na Pagu i što ću, rekao sam: Barba, ništa, doći ću sa svojim privatnim autom pa idemo. Od Paga do Zadra u jednom smjeru ima 55 km. Barba je u Zadru!'', objavljeno je.

Brojni su bili oduševljeni ovim potezom vozača, no stiglo mu je i pokoje upozorenje - da se nešto dogodilo, on bi na kraju i odgovarao, bez obzira na dobrodušnost ovog djela. - Ja sam svjestan da bih nastradao da se nešto dogodilo, ali ideš – ako prođe, prođe. Čovjek je morao otići na dijalizu kako tako. Nije bilo druge. Da je trebalo, nosio bih ga rukama. Nije bilo razmišljanja - ispričao je naknadno za Dnevnik.hr, a veliku je zahvalnost iskazala i supruga muškarca.

POVEZANI ČLANCI:

- Srce mi je puno jer je Jure napravio to što je napravio i sreća da ga je dovezao tamo i nazad. U pitanju je život, njegov nedolazak na dijalizu znači smrt. Sreća je što imamo ljude kao što je Jure, koji ga je na svoje ruke odvezao - poručila je.

>> VIDEO Ove stvari izvadite iz automobila kad je velika vrućina. Mogu eksplodirati!

Komentara 3

AK
Aka
20:17 10.07.2023.

Ne trebaju svi pacjenti prijevoz kombijem, neka zdravstvo dokupi i obnih automobila za ovakve slučajeve

RE
reborn
12:53 11.07.2023.

Kakvo je to upozorenje "da se nešto dogodilo, on bi odgovarao"?!? Pa nešto se i dogodilo - službeno vozilo je bilo tehnički neispravno, a ravnateljstvo nije bilo sposobno organizirati zamjenu! Jel' netko odgovarao zbog toga?

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
19:47 10.07.2023.

Da se nešto dogodilo, on bi na kraju i odgovarao ? Zašto ? Zbog uhljeba koji nisu u stanju organizirati službu. Dva auta na cijeli Zadar. Da je sa svojim autom sletio ili službenim isto bi odgovarao. Ne vidim razlog, ako je sve obavijestio o situaciji i hitan je slučaj. Poslodavac mu je po zakonu dužan podmiriti trošak tj. naknadu radniku za korištenje privatnog vozila u službene svrhe u iznosu od 2,00 kn (0,27 € ) po prijeđenom kilometru. Naravno kada je to opravdano i dođe do takve situacije. Naknada u tom iznosu u potpunosti je neoporeziva. Odluči li poslodavac isplatiti naknadu u iznosu većem od 2,00 kn (0,27 €) po prijeđenom kilometru, razlika između neoporezive svote (2,00 kn/km) i isplaćene svote smatra se neto plaćom (primitkom od nesamostalnog rada).Nažalost to se ne primjenjuje jer u sustavu ima puno uhljeba koji bi sebi pisali izmišljene troškove svojih privatnih vozila kao i u slučaju Saucha isplata lažnih dnevnica. Nesređeno stanje i korupcija svima nam radi štetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije