Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva večer Ultre

Policija privela 98 osoba i naplatila 65.000 eura kazni. I Hitna pomoć imala posla

Split: Atmosfera prve ve?eri Ultra Europe Festivala
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.07.2023.
u 09:35

U gradu pod Marjanom sinoć je počelo deveto izdanje Ultra Europe festivala, a kako bi sve prošlo bez poteškoća brinula se policija, koja je nakon događanja izvijestila o svemu.

Počeo je Ultra Europe festival. Sinoć je na splitskom Parku mladeži održana prva od tri večeri devetog izdanja festivala u kojom uživaju partijaneri iz cijelog svijeta, a nakon tri dana u Splitu dio njih preselit će na otoke gdje nastavljaju zabavu.

Ovaj događaj privlači više od 140.000 partijanera iz 143 zemlje, a kako bi sve prošlo u redu brinula je policija koja je nakon prve večeri festivala izvijestila kako nije bilo većih negativnih sigurnosnih događaja, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, niti oštećenja imovine.

No, policija je ipak imala posla. Policijska uprava splitsko-dalmatinska izvijestila je kako je privedeno 98 osoba većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Tijekom prve večeri naplaćeno je 65.000,00 eura novčanih kazni.

Četiri muškarca se trenutno nalaze na istraživanju i njima se bavi Služba kriminaliteta droga zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droga. Od njih su ukupno oduzeli 530 tableta ecstasyja, 130 grama marihuane, 35 grama speeda i 22 grama halucinogenih gljiva.

GALERIJA Pogledajte kako se zabavljaju partijaneri u Splitu

Split: Atmosfera prve ve?eri Ultra Europe Festivala
1/39

Uz to, policija je jučer u pretresu stana jednog muškarca pronašla i oduzela 82 tablete ecstasyja, 35 grama speeda, 130 grama konoplje, 4,5 grama droge MDMA, 22 grama halucinogenih gljiva, tri stabljike droge konoplje a pronašli su mu i tri posude s podlogom za rast u kojima su bile halucinogene gljive i spore te digitalnu vagu za precizno mjerenje. Drugom je muškarcu, pak od 20:40 sati, oduzeto 50  tableta ecstasy, sveukupne mase 245 grama. Oko 20:45 sati policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije zaustavili su i ženu od koje je oduzeto 170 tableta droge ecstasyja i 7,4 grama kokaina.

VEZANI ČLANCI:

Osim prtljanja s opijatima, policiji su prijavljene i krađe. Radi se o dvije drske krađe i dva trganja lančića te jednom oštećenju tuđe stvari a zbog čega je u policijsku postaju dovedeno ukupno pet osoba.

Policija je uz redarsku službu vodila brigu i o prometu. Cijelu noć su proveli na blokadnim punktovima i kontrolirali poštuje li se privremena prometna signalizacija. Po tom su pitanju vozači prošli test jer nisu zabilježeni značajniji problemi u prometu koji je jutros od 6 sati.

Da bi sve prošlo u redu pazile su i druge hitne službe. Hitna pomoć tijekom noći i jutra u KBC-u Split zbrinula je desetak osoba od čega su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, jedna je imala bol u prsima, a ostatak je povezan uz intoksikaciju alkoholom i drogama. Na Parku mladeži bilo je raspoređeno pet hitnih timova.

Vatrogasci nisu, pak, imali posla na mjestu održavanja festivala, no u 3,38 sati dobili dojavu o požaru dvaju plastičnih kontejnera u Ulici Antofagaste koja je u blizini, kao i o požaru još jednog plastičnog kontejnera dvadesetak minuta kasnije u Ulici Hrvatske mornarice.

Podsjetimo, ove godine na Ultri nastupaju velika imena, među kojima i Adam Beyer, Afrojack, Alesso, Axwell, Boris Brejcha, Carl Cox, Charlotte de Witte, DJ Snake, Enrico Sangiuliano, Fedde Le Grand, Gryffin, Hardwell, HI-LO, Martin Garrix, Mathame, Morten, Nora En Pure, Oliver Heldens, Steve Aoki, Tchami, Zedd, Timmy Trumpet, W&, Nicole Moudaber, Juliet Fox, Ginchy, Maz, Masano, Millean, Pero Fullhouse, Rory i Tomo in der Mühlen.

VIDEO Lovro Juraga komentira aktualna događanja na estradi

Ključne riječi

Komentara 5

ZV
Zvrk
10:10 08.07.2023.

Partijanera? Misle valjda narkomana i probisvjeta!

ZA
zagi101
09:53 08.07.2023.

samo deri s kaznama, nek plate svaku štetu koje počine u Hrvatskoj

DU
Deleted user
10:41 08.07.2023.

Zašto festival jednostavno ne presele u neku liberalniju zemlju, Hrvatska očito ne želi njihovu lovu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije