Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZEO JU U RUKE

Fotografija koja je raznježila Hrvatsku: Hrabri vatrogasac spasio malenu srnu od utapanja

Foto: Radio Mrežnica
1/2
18.05.2023.
u 10:15

Životinja uopće nije bila u strahu za vrijeme spašavanja, a potom je stavljena i na sigurno

Među stotinama vijesti o izlivenim rijekama, evakuiranim građanima i uništenim domovima, ove se srijede našla i jedna lijepa vijest iz Karlovca. Naime, vatrogasac JVP Grada Karlovca snimljen je u spašavanju srne od vode koja prodrla u naselje Gradac. 

Kako prenosi Radio Mrežnica, vatrogasac je hrabro uzeo srnu u ruke i s njom krenuo na sigurno. Životinja uopće nije bila u strahu za vrijeme spašavanja, a potom je stavljena i na sigurno.

>> VIDEO Korana i Kupa i dalje rastu, situacija sve ozbiljnija

Inače, Ravnateljstvo Civilne zaštite objavilo je kako je na području Karlovačke županije i dalje na snazi izvanredno stanje za područje Karlovca zbog vodostaja Korane i Kupe čiji vodostaji blago rastu. Situacija na terenu je ozbiljna, ali pod kontrolom. Na području cijele županije evidentirano je između pet do deset poplavljenih stambenih objekata, a na području Duge Rese evidentirana je jedna evakuacija. Zbog vode na kolnicima zatvorene su brojne ceste.

VEZANI ČLANCI: 

Sve službe su konstantno na terenu, javili su iz Ravnateljstva, grade se nasipi, pune dodatne vreće s pijeskom i distribuiraju u ugrožene dijelove. Lokalnim snagama od jučer pomažu i pripadnici Hrvatske vojske, a od jutros i pripadnici Državne interventne postrojbe iz Rijeke s 10 pumpi. Aktivirani su stožeri civilne zaštite u čijem radu sudjeluju i predstavnici Službe civilne zaštite Karlovac.

>> GALERIJA Strah, tuga i jad: Ovo su razmjeri štete koja je u Hrvatskoj dosad nastala od poplava

1/71

Komentara 2

DU
Deleted user
00:38 18.05.2023.

uvijek ljepo za vidjet gdje covjek pomaze

ER
erosaonogasvijeta
03:51 18.05.2023.

Niti zivotinje "ne ispastaju" pa onda ne treba pompoc. Ako zivotine spastanju onda treba pomoc! Momak je ipak zavrijedio paznju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije