Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petrač premješten iz Pule u Bjelovar

Ni u novom zatvoru za Hrvoja Petrača nema kantine

petrac
D. Puklavec/24sata/PIXSELL
11.02.2010.
u 15:36

Rješenje o premještaju potpisano je u srijedu, najvjerojatnije kad je Petračev odvjetnik Velimir Došen Središnji ured za zatvorski sustav podsjetio da nema pravnih zapreka za “selidbu”.

Od danas u podne Hrvoje Petrač je u zatvoru u Bjelovaru, četiri mjeseca otkako je njegov premještaj iz Pule zatražio upravitelj tamošnjeg zatvora. Rješenje o premještaju potpisano je u srijedu, najvjerojatnije kad je Petračev odvjetnik Velimir Došen Središnji ured za zatvorski sustav podsjetio da nema pravnih zapreka za “selidbu”.

Stegovna mjera, uskraćivanje raspolaganja novcem u zatvoru, koja je Petraču određena u Puli zbog rukovanja s Fikretom Abdićem, vrijedi sljedeća dva mjeseca i u Bjelovaru. Došena, koji je jučer telefonski i faks porukom obavijestio pulski zatvor da namjerava u petak posjetiti klijenta tek su poslijepodne obavijestili da nema koga posjetiti premda su to već znali kad ih je nazvao.

Iz zatvora u Bjelovaru, pak, Petračevu suprugu dežurni je oko 12.30 obavijestio da je Petrač ondje. Oboje su ostali zatečeni jer su očekivali premještaj u poluotvoreni ili otvoreni zatvor.

- Petrač isunjava uvjete za blaže izdržavnje kazne. Zatvor u Bjelovaru je u stvari pritvor, kapaciteta 50 do 60 osoba, a sada je ondje stotinu ljudi. Za mog je branjenika ovo dodatna kazna i tražit ćemo da se premjesti u otvorenu ili poluotvorenu kaznionicu zbog korištenja pogodnosti za što ima uvjete, a to mu je pravo nepravedno oduzeto - najavljuje Došen.

Komentara 12

OB
-obrisani-
00:19 13.02.2010.

Petrač daj mi samo 5% love koju si stekao nezakonito i ja ću drage volje izdržati duplu kaznu za tebe. Ovo je robija kad sam na slobodi i kad ne mogu niti za tri života skupiti da si osiguram barem djeci nešto, a ovako poslije izdržavanja njegove kazne bih imao love i za unuke.

DU
Deleted user
15:54 11.02.2010.

Kako će \"živnuti\" Zagreb kad Petrač naposljetku izađe na slobodu!

BT
bili-tartuf
16:06 11.02.2010.

ma triba Petracá poslati na Kranjsku goru,..sada je sezona skijanja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije