Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spašavanje

Ni australski ledolomac nije stigao do znanstvenika zarobljenih u ledu

ledolomac
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
30.12.2013.
u 10:00

Ruski brod MV Akademik Shokalskiy ostao je zarobljen u ledu prije nekoliko dana. Na njemu se nalaze 74 istraživača, turista i članova posade koji su dobro.

Mećava je zaustavila pokušaj australskog ledolomca Aurora Australis da dođe do 11 nautičkih milja udaljenog (oko 20 kilometara) ruskog broda MV Akademik Shokalskiy na kojem se nalaze 74 osobe, a koji je ostao zarobljen u ledu Antarktike, javlja Reuters.  Ledolomac se morao vratiti 18 nautičkih milja od "zarobljenog" broda na otvoreno more zbog slabe vidljivosti.

Kineski ledolomac Snježni zmaj stigao je na samo 7 nautičkih milja od ruskog broda, no debeli led zaustavio ga je od daljnjeg napretka. Na Snježnom zmaju nalazi se helikopter kojim bi mogli prebaciti putnike, no ni on nije mogao poletjeti zbog mećave.

Podsjetimo, ruski brod MV Akademik Shokalskiy ostao je zarobljen u ledu prije nekoliko dana. Na njemu se nalaze 74 istraživača, turista i članova posade.

>>Na putu prema zaglavljenom ruskom brodu australski ledolomac

Komentara 5

IP
info_punkt
11:20 30.12.2013.

na svijetu jedino Rusi imaju ozbiljne ledolomce (od kojih 9 na nuklearni pogon), prema kojima su ovi kineski i australsku patuljci... međutim svi oni su stacionirani u arktičkom pojasu, pa bi im trebalo oko mjesec dana da dođu do antarktike...

Avatar gladnijura
gladnijura
11:00 30.12.2013.

A je, sad mi je palo na pamet pa me fest boli. Možda je sad vrijeme kad je došlo do promijene polova! Fala Bogu bar neka promjena.

Avatar gladnijura
gladnijura
10:58 30.12.2013.

Sad je na onoj doljnjoj strani globusa ljeto. Ak' imamo globalno zatopljenje, kak je onda tam tak fest hladno? Ja kak totalni blenton mislim da bi sad tam trebalo biti fest toplo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije