Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA

Nezapamćeno u Splitu, Hajduk lovi titulu, a političari se ne grebu! Kerum: 'Ispeći ću vola. Puljak: 'Hajduk je već pobijedio'

06.05.2022.
u 14:39

Donosimo veliku sportsko-političku analizu o Hajdukovom 17-godišnjem rezultatskom postu. Kako je klub kroz to razdoblje ostvario uspjeh koji je danas veći i važniji od osvajanje titule, a koji se prije svega tiče politike, borbe za pravedniji nogomet po sistemu "sami protiv svih" i fanatičnih navijača koji su promijenili cijelu upravljačku paradigmu? Split očekuju izbori za nešto više od mjesec dana, ali u gradu pod Marjanom samo se priča o Hajduku, a građani su sigurni da ako trofej stigne u grad da će to biti fešta veća od Ivaniševićevog dočeka i Torcidinog 70. rođendana o kojoj će pisati cijeli svijet. Toga su i svjesni gradonačelnički kandidati među kojima napokon postoji konsenzus kad je Hajduk u pitanju. Prestali su parazitariti na njegovom imenu i koristitit ga u predizborne svrhe. Međutim priča koja je dovela do Hajduka lišenog političkog utjecaja, pravednijeg HNL-a i donekle čišćeg HNS-a bila je teška, mučna i obasuta trnjem, a Hajdukovi su navijači u svojoj borbi od strane lakomislene javnosti zavrijeđivali epitete "udbaša i orjunaša" što je u suštini pogrešno i zlokobno. Danas se pokazalo da je splitska navijačka bitka važna za cijeli hrvatski sport. Pročitajte zašto.

Komentara 10

Avatar MADO
MADO
15:12 06.05.2022.

Policijska statistika kaže da manje kriminala i nasilja ima u Splitu nego u svim drugim velikim gradovima u Hrvatskoj, prema tome Split nije hrvatski Napulj, a nisu to ni drugi hrvatski gradovi. Što se Keruma tiče on nema nikakve šanse, on je jednom uspio postati gradonačelnik samo zato jer ga narod nije poznavao, a kad su ga upoznali postao je prošlost.

VI
vidum
15:39 06.05.2022.

Keruma tužit društvu za zaštitu životinja.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
22:28 06.05.2022.

Nezapamćeno u Splitu, Hajduk lovi titulu, a političari se ne grebu! Kerum: 'Ispeći ću vola za treće mjesto u HNL-u. Puljak: 'Hajduk je već pobijedio jer je ispred HNK Rijeke'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?