Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unosan biznis

Nevenki Jurak HAC platio 20 milijuna kn za rezanje vrpci

kalmeta
Goran Kovačić
13.01.2010.
u 18:25

Ravnatelj Carinske uprave, kojeg se povezuje s N. Jurak, intervenirao u Zračnoj luci Zagreb da službenica sa šaltera postane direktorica.

Nakon što je USKOK zaplijenio svu dokumentaciju o poslovanju tvrtke Fimi-Medija s Hrvatskim autocestama, istražitelji sada češljaju i poslove koje je ta agencija sklapala s Hrvatskim šumama.

Izravne pogodbe

Marketinška tvrtka u vlasništvu Nevenke Jurak samo je s HAC-om u protekle četiri godine sklopila poslove vrijedne čak 20 milijuna kuna jer je za to javno poduzeće organizirala svečanosti otvaranja svih radova na autocestama koje su se u tom razdoblju gradile.

Radila je i kampanju za ENC, koju je Hrvatskim autocestama naplatila oko 12 milijuna kuna. S Hrvatskim je šumama Fimi-Medija, prema trenutačno dostupnim informacijama, imala navodno samo jedan posao vrijedan 200.000 kuna. Vlasnicu te agencije povezuje se s Mladenom Barišićem, ravnateljem Carinske uprave i HDZ-ovim financijašem, s kojim je bliska prijateljica, a zato što je Fimi-Medija poslovala s gotovo svim državnim tvrtkama i javnim poduzećima te poslove uglavnom dobivala izravnim pogodbama, o čemu se već pisalo, sumnja da se na taj način zapravo izvlačio novac za HDZ.

Osim što se Barišića dovodi u kontekst namještanja poslova Fimi-Mediji, vjeruje sa da je imao velik utjecaj i u tvrtkama u vlasništvu države, o čemu svjedoči i primjer Zračne luke Zagreb. Te 2008. godine Barišić je intervenirao kod tadašnjeg direktora Boška Matkovića i tražio da na mjesto direktorice prometa Zračne luke Zagreb postavi službenicu Ivanu Akmadžić koja je tada radila na šalteru za check-in! Iako je Ivana Akmadžić završila Ekonomski fakultet, nije imala, kako doznajemo, ni dana radnog staža na poslu zahtjevnijem od rada na šalteru.

Barišić je tada navodno inzistirao na tome da se I. Akmadžić promakne u direktoricu po brzom postupku, u jednom danu.

Po brzom postupku

Poveznica između ravnatelja Carinske uprave i sadašnje šefice prometa na aerodromu jest ta što je ona sestra nekadašnjeg poslovnog partnera Barišićeva zeta Ante Despota, koji je svojedobno bio član uprave HEP-a. Tadašnji direktor aerodroma našao se na mukama jer je bio svjestan da je funkcija direktora prometa u zračnoj luci jedna od najodgovornijih te se opirao toj intervenciji.

Međutim, iako je, doznajemo, bio zatražio zaštitu i od resornog ministra Božidara Kalmete, navodno nije naišao na razumijevanje te je pritisnut utjecajnim hadezeovcem ipak Akmadžićevu postavio za šeficu. Tada je u Zračnoj luci Zagreb, doznajemo, bilo barem desetak ljudi koji su to mjesto po iskustvu i znanju zavrijedili prije I. Akmadžić. Do sada nismo dobili odgovor M. Barišića ni odvjetnika Nevenke Jurak kojeg je zadužila za razgovor s medijima, a ni I. Akmadžić jer je danas bila na službenom putu izvan Hrvatske.

Komentara 39

MA
max221
19:30 13.01.2010.

dragi studenti i nezaposleni povežite se kradezeom i odma imate na milijune od državnih firmi

OB
-obrisani-
19:30 13.01.2010.

HR sa predsjednikom Josipovićem i premijerkom Kosor na čelu mora stalno isticati da neče dati ni mm mora, da na World cupu 2010 u Južnoj Africi moraju suditi samo suci sa Haaškoga suda i da HR reprezentacija neče dati nijedan gol i napraviti nijedan prekršaj tamo..Hrvatska mora težiti jačanju zapadno balkanskoga ugleda i zaokružiti vanjski dug na 50 milijardi. Hrvatska može prema Marsu zajedno sa SAD a Marko Perković Thompson mora pobijediti na Evroviziji sa nacionalnim hitom \"Arbitraža je fasada, a More je ustvari kopno...

OB
-obrisani-
09:19 14.01.2010.

-..............ADMINE.......ADMINE......!!! ..AKO SI NA POSLU; OBRISI OVO PROKLETO GOVNO ........KLONA......KLONA......KLONA..... 33kamocemo_ 33kamocemo_ 33kamocemo_ 33kamocemo_ 33kamocemo_ 33kamocemo_ .....MAJKU MU JEBEM U GUZICU; RAZVALJENU... NJEZINU....!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije