Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASLOVNICA PUNA VOĐE

Neuobičajen način izvještavanja sjevernokorejskih novina o susretu u Singapuru

Kim Jong dočekan kao rock zvijezda u Singapuru uoči sastanka s Donaldom Trumpom
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
12.06.2018.
u 08:34

Čini se da to odražava novo povjerenje među dužnosnicima Sjeverne Koreje da je izolirana zemlja zaista prihvaćena na svjetskoj pozornici.

Samo nekoliko sati nakon što je Kim Jong Un završio neočekivani večernji obilazak Singapura u ponedjeljak, sjevernokorejski list Rodong Sinmun ispunio je naslovnicu fotografijama svoga vođe. 

Službeni list Korejske radničke stranke objavio je 14 fotografija, prekrivši više od polovice naslovnice svog izdanja u utorak, pokazujući Kima kako veselo šeće sa singapurskim dužnosnicima  tropskim vrtom i oko beskrajnog bazena.

Brzina kojom su Rodong Sinmun i ostali državni mediji objavili fotografije o Kimovu posjetu neuobičajena je u zemlji gdje se o događajima često izvješćuje cijeli dan nakon njih, ako ne i kasnije.

Kim Jong dočekan kao rock zvijezda u Singapuru uoči sastanka s Donaldom Trumpom
1/7

Zabavni ton u izvješćivanju također je u suprotnosti s ozbiljnim načinom na koji sjevernokorejski mediji prate službena putovanja.

Čini se da to odražava novo povjerenje među dužnosnicima Sjeverne Koreje da je izolirana zemlja zaista prihvaćena na svjetskoj pozornici. Ovo je najdalja destinacija koju je Kim posjetio otkad je došao na vlast 2011. i dosad se nisu nikada sastali američki predsjednik i sjevernokorejski vođa.

Sjevernokorejski državni mediji poslali su mnogo novinara i snimatelja na Kimov put u Singapur i oni imaju pristup na razne lokacije na kojima je medijima drugih zemalja zabranjen pristup.

O prijašnjim Kimovim putovanjima Kini državni mediji su izvješćivali nakon što bi se Kim vratio u Pjongjang. U slučaju međukorejskog summita koji je počeo 27. travnja ujutro izvješćivanje je uvelike kasnilo do sljedećeg dana ujutro.

Kim Jong dočekan kao rock zvijezda u Singapuru uoči sastanka s Donaldom Trumpom
1/34

Kao dodatak fotografijama o Kimovu obilasku Singapura prikazane su i fotografije hotela Marina Bay Sands i Singapur iz ptičje perspektive, snimljen s hotelske terase.

Međutim dok su ostali međunarodni mediji u utorak uživo prenosili prvo Kimovo i Trumpovo rukovanje i obraćanje, službena korejska središnja televizija nije promijenila svoj uobičajeni raspored emitiranja koji počinje pet sati kasnije. 

Komentara 4

BI
bijelocrveni
08:47 12.06.2018.

Ne mogu se sjetiti, za sto ono tocno je crna liberalna obmana dobila nobelovu nagradu za mir?

VL
vladagrujic1
09:26 12.06.2018.

Eto Nobela i za Tampa. Kuda ide ovaj svet?

Avatar navijač
navijač
09:05 12.06.2018.

Sad bi Kprejska TV mogla konačno zamjeniti onu babu koja je stalno trubila gluposti i izvodila kerefeke s nekom mlađom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije