Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMAO PREOŠTRE KUTNJAKE

Nesvakidašnja operacija stomatologa iz Daruvara: 'Porašpao' zube zecu Pablu koji je imao bolove

Dubrovnik: Kunići i paunovi zaštitni su znak Lokruma
Grgo Jelavic/PIXSELL
14.12.2023.
u 21:58

Stomatolog dr. Igor Jareš tako je imao priliku izvesti prvu operaciju na životinji, a kako je ispričao, sve je trajalo tek oko pola sata

Dvogodišnji zec Pablo 10-ak dana nije mogao jesti, što je izazvalo veliki stres među vlasnicima iz Daruvara koji nisu znali koji je razlog. Na kraju su otišli kod veterinara koji ga je, nakon pregleda, s njima odveo do brata koji je - stomatolog. Dr. Igor Jareš tako je imao priliku izvesti prvu operaciju na životinji, a kako je ispričao za 24sata, sve je trajalo tek oko pola sata.

- Odnijela sam ga u ambulantu Apis Vet, gdje je veterinar Dalibor rekao da kopni zato što ima probleme sa zubima. Ustanovili su da su mu kutnjaci jako šiljasti i stvaraju bol - ispričala je vlasnica Tihana, a kako je to izgledalo ispričao je i sam stomatolog.

- Zbog preoštrih kutnjaka je imao problema s hranjenjem i istraumatizirao je okolne obraze. Moj brat i njegova suradnica tražili su način na koji bi mu pobrusili zube, pa sam im rekao kako je najbolje da ga dovedu k meni. Nakon što mu je dr. Jilek dala anesteziju, vidio sam da su mu kutnjaci vrlo šiljasti i na kraju usta. Usta su malena, tako da nisam mogao ući u njih zubarskom turbinom, pa sam odlučio pokušati strugačem za kost. Tako smo mu te zube 'porašpali' i nadam se da smo uspjeli te da će sad bez problema jesti - kazao je. 

- Bili smo vrlo oprezni i svjesni rizika jer je anesteziološki protokol u veterinarskoj medicini skraćen u odnosu na anesteziju kad je riječ o ljudima - zaključila je veterinarka Jitka Jilek, a sve je, zahvaljujući stomatologu i veterinarima, dobro završilo. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Prizor u Zagrebu koji izaziva zgražanje: Odbačen medicinski otpad danima stoji u Gundulićevoj ulici

Ključne riječi

Komentara 2

ZE
zeea
11:20 15.12.2023.

Dobro je da su pomogli životinjci, ali taj stomatolog i veterinarka nisu baš pametni kad se tako po novinama hvale. Veterinarska i stomatološka komora bi imale koješta reći o tome. Veterinari uobičajeno liječe zube životinjama i ako se to nije moglo napraviti u spomenutoj ambulanti, trebalo je pacijenta proslijediti tamo gdje se može (niti slučano nije bilo potrebno slati u Zagreb). Ovo je zapravo utuživo.

Avatar lasta mala
lasta mala
23:09 14.12.2023.

Dvije godine a zubići u klincu? Onda je bilo grickanja u njegovom brzom životu. 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije