Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nestalu Madeleine otmičar drogirao?

madeleine McCann
Reuters/PIXSELL
11.10.2009.
u 11:07

Istražitelji su uvjereni kako je otmičar ušao u apartman 3. svibnja 2007. godine "naoružan" omamljujućim sredstvom, vjerojatno kloroformom, kako bi onesvijestio djecu.

Otmičar Britanke Madeleine McCann navodno je drogirao nju te njenog brata i sestru blizance kako se ne bi probudili prilikom otmice, novi su detalji dvije godine starog slučaja kojeg su objavili istražitelji David Edgar i Arthur Cowley.

Vjeruje se kao je otmičar koristio duplikat ključa apartmana u Portugalu iz kojeg je djevojčica oteta dok su brat i sestra spavali.

Istražitelji su uvjereni kako je otmičar ušao u apartman 3. svibnja 2007. godine "naoružan" omamljujućim sredstvom, vjerojatno kloroformom, kako bi onesvijestio djecu. Blizanci, tada stari 18 mjeseci, nisu se probudili niti kada je dignuta uzbuda zbog nestanka Madeleine, niti kada su ih roditelji premjestili u drugi apartman što je istražiteljima dovoljan dokaz da su djeca bila omamljena.

Nažalost, blizanci nisu odmah testirani na droge, a vjeruje se da je vrsta droge poznata da bi bilo lakše identificirati otmičara. Ipak, vjeruje se da bi još moglo biti forenzičkih dokaza na odjeći ili posteljini što bi moglo baciti novo svjetlo na slučaj koji je zainteresirao cijeli svijet.

Istražitelji su proveli mjesece na rekonstrukciji otmice Madeleine McCann te su uvjereni kako je otmičar dugo planirao svoj zločin. Ne vjeruju da je djevojčica oteta kroz otvoren prozor već da je otmičar slobodno izašao kroz vrata noseći djevojčicu.

U opisu stoji kako je otmičar promatrao apartman obitelji McCann duže vremena i proučio detalje oko brave na vratima te napravio duplikat ključa.

Otmičar je navodno u apartmanu bio večer prije otmice te vjerojatno probudio Seana, brata blizanca, koji je iz straha probudio stariju sestru Madeleine. Sljedeće jutro djevojčica je svojim roditeljima Jerryju i Kate rekla kako se boji. To što su se večer prije djeca probudila, navelo je otmičara da koristi sredstvo za omamljivanje, zaključuju svoju teoriju istražitelji.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar monk
monk
13:58 11.10.2009.

U pravilu dok čitam ovakve priglupe članke o nesretnoj Madeleine brojim koliko se puta koristi \"navodno\", \"vjeruje se\" i \"pretpostavljaju\"! Mislim da se ova tragedija već odavno pretvorila u nešto teško probavljivo. Ne znaš tko je od navedenih istražitelja veći stručnjak!? Ovaj slučaj treba objaviti u svim budućim udžbenicima kriminalistike i forenzike pod naslovom: Kako se ne smije voditi istaga!

BA
baxzy
12:04 11.10.2009.

e moj uredniče... baviš se samo crnom kronikom... Zagreb Vam je presječen na pola, trči se Zagrebački maraton, kojem ste između ostaloga i Vi pokrovitelji, no to očito nikoga ne zanima, jer je ionako važnije tko je koga probo nožem i silovao....

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
11:23 11.10.2009.

otmičar je NAVODNO... što im znači to NAVODNO.... Molim VL da se bavi konkretnim stvarima jer žute tiskovine su pune tih Navodno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije