Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikat policije:

'Nesretni migranti i dalje će biti izloženi pogibelji prilikom ilegalnih ulazaka'

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
11.06.2019.
u 14:46

Krijumčari ljudima i lešinari nad ljudskim sudbinama i dalje će im uzimati strahovito velike svote novca, a onda ih izlagati pogibelji opasnom vožnjom i bjegovima od policije, situacijama kakvima u posljednje vrijeme prečesto svjedočimo - stoji u priopćenju

Sindikat policije Hrvatske podržava postavljanje ograde na Graničnom prijelazu Maljevac te najave Ministarstva unutarnjih poslova o postavljanju ograda na graničnim prijelazima Gejkovac i Pašin Potok obznanili su u priopćenju.

Navode i da će više fizičkih zapreka za sprečavanje ilegalnih ulazaka u Republiku Hrvatsku olakšati posao preopterećenih policijskih službenika, kojih trenutno nema dovoljno za ispunjavanje svih nužnih zadaća.

Granični prijelaz Maljevac krajem prošle godine bio poprište pokušaja masovnog ilegalnog prelaska granice stranih državljana iz smjera Bosne i Hercegovine, zbog kojeg je na terenu morao biti angažiran veći broj policijskih službenika. Njihov angažman u javnosti je, kako navode, popraćen negativnim medijskim napisima u kojima se tvrdilo da hrvatski policajci priželjkuju fizički obračun s migrantima. 

- Postavljanje ograda na tri spomenuta granična prijelaza riješiti dio problema s ilegalnim migracijama preko hrvatskog teritorija i ispunjavanjem obveza koje je Republika Hrvatska preuzela kao članica Europske unije i država kandidat za ulazak u Schengenski prostor. Nažalost, nesretni migranti i dalje će biti izloženi pogibelji prilikom ilegalnih ulazaka preko neprohodnih područja, vrleti i planinskih lanaca. Krijumčari ljudima i lešinari nad ljudskim sudbinama i dalje će im uzimati strahovito velike svote novca, a onda ih izlagati pogibelji opasnom vožnjom i bjegovima od policije, situacijama kakvima u posljednje vrijeme prečesto svjedočimo.

Nažalost, postavljanje ograda na tri granična prijelaza neće riješiti spomenute probleme, niti zaustaviti geopolitičke probleme koji generiraju valove migracije prema zapadnoeuropskim državama. Međutim, odluka Ministarstva unutarnjih poslova o postavljanju ograda korak je u pravom smjeru kada je riječ o smanjivanju pritiska na policijske službenike. Uvijek u nezahvalnom položaju pred javnosti, gdje im se zbog provođenja zakonskih obveza predbacuje nehumanost i neosjetljivost na sudbine migranata, ovako barem imaju potporu u obliku fizičke zapreke - stoji u priopćenju Sindikata policije Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 3

I1
ing-12345
17:06 11.06.2019.

Da nesretni ilegalni imigranti se ne bi izlagali pogibelji treba na Hrvatsku granicu postaviti bodljikava žicu a iza nje minska polja, koja pak treba čuvati sa mitraljeskim gnijezdima. Pa tada ovim nesretnicima neće pasti na pamet da probaju ući u u Hrvatsku i problem riješen.

NI
NikoCro
16:42 11.06.2019.

Opet nesretni inzinjeri i doktori

BU
BuddhaZG
18:19 11.06.2019.

A u koju to normalnu zemlju na svijetu možete ilegalno ulaziti i ne očekivati sankcije ? Sam naslov je idiotski, a ove "NOBELOVCE" bi uselio ovakvim pametnjakovičima koji ih brane. I ovaj mjesec, kao i zadnjih nekoliko ustrajno pokazujete kako režimsko novinarstvo tone sve dublje i dublje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije