Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HITNI TRANSPORT

Nesreća na Sestrunju: Pokušao skočiti u more pa se teško ozlijedio, prevezen u bolnicu

Zadar: U blizini Sestrunja potopio se ribarski brod
Foto: Željko Mrsić/PIXSELL
1/3
19.07.2022.
u 19:18

Evakuaciju pacijenta i hitan medicinski transport prema Općoj bolnici Zadar organizirala je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru

Službenici Lučke kapetanije Zadar izvršili su u koordiniranoj akciji evakuaciju i hitan medicinski transport ozlijeđenoga mlađeg putnika jedrilice "Gustac" koji je teže ozlijeđen u predjelu prsišta prilikom pokušaja skoka u more, sa sjeverne strane otoka Sestrunja.

Evakuaciju pacijenta i hitan medicinski transport prema Općoj bolnici Zadar organizirala je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Zahtjev za medicinskim transportom ozlijeđenog uputio je voditelj jedrilice u utorak u 12,26 sati posredstvom Državne uprave za zaštitu i spašavanje, slijedom čega je iz nadležnosti MRCC Rijeka pokrenuta koordinirana MEDEVAC akcija u suradnji sa LK Zadar.

Službenici zadarske Lučke kapetanije ozlijeđenog su evakuirali s jedrilice i prevezli u Zadar, gdje su pristali u 13,45 sati i predali ga djelatnicima Hitne medicinske pomoći Zadar u daljnje medicinsko postupanje prema Općoj bolnici Zadar.

>> VIDEO Kontrolori leta kreću u štrajk: 'Naš posao je jedan od najstresnijih na svijetu'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije