Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U HRVATSKOJ KOSTAJNICI

Pao s električnog romobila i zadobio teške tjelesne ozljede opasne za život

Zagreb: Električni romobil je prijevozno sredstvo kojeg vole djeca i odrasli
Igor Soban/PIXSELL
19.07.2022.
u 11:29

Muškarac je prevezen u sisačku opću bolnicu.

U ponedjeljak, 18. srpnja, oko 18.30 sati, u ulici Ratka Djetelića u Hrvatskoj Kostajnici, došlo je do pada 35-godišnjaka koji se kolnikom kretao električnim romobilom.

Zbog zadobivenih ozljeda, muškarac je prevezen u sisačku Opću bolnicu gdje su mu okvalificirane teške tjelesne ozljede opasne za život.

Ključne riječi

Komentara 2

CR
crocro
11:50 19.07.2022.

U Zagrebu, na Zagrebačkoj aveniji, prije tjedan dana, sam svojim očima vidio da mladić juri na električnom romobilu u pravcu Slavonske avenije i to ne nogostupom, nego prometnicom, tj. kolničkim trakom u kojem se kreću automobili u zagrebačkoj gužvi. II sada ga najednom ugledate ispred vas i onda pomozi Bože da ga ne zakačiš i odeš na robiju. Pojedinci si previše dopuste ne samo da jure nogostupima tiho i bešumno iza vaših leđa, već se usuđuju i među automobile u najveće gužve pa i slalome ako treba. Nogostup mu je bio s desne strane ali želio se iskušati na prometnici u velikoj gužvi. To je bilo nedaleko od hotela Antunović. A da ne pričam što se događa u malim mjestima ili naseljima, romobili voze prometnicom gdje ionake nema nogostupa, to se sve djeca8-10 g. starosti, bez štitnika i bez kaciga, ulaze u zavoje ulica velikom brzinom ne računajući na šoder ili pjesak na cesti. Nemam ništa protiv romobila, ako moraju postojati neka postoje. Ali moraju se zakonom regulirati njihova uporama a policija prema istima postupati kao i prema vozačima automobila jer su oni sudionici u prometu koje vozilo može pogaziti i što onda. A najveće pitanje svih pitanja su kako postupati prema djeci do 12 godina koji jurcaju i izlijeću romobilima po prometnicama, a sami roditelji ne daju im zaštitnu opremu a sami ne poznaju prometne propise i pravila. Treba hitno zaštititi djecu i mladež da ne stradavaju kao muhe po cestama. Romobil je postao prometno sredstvo na cestama.

MO
modovisisajteMaraschino
23:26 19.07.2022.

mali kotačići a rupetine po cestama... jure kao da nemaju pameti i očekuju da svi drugi paze na njih. neka se oporavi i valjda je naučio lekciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije