Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žirje

Nespretni Norvežani potopili brod sa 300 litara goriva

šolta
MORH
12.05.2010.
u 14:54

Dva inače iskusna "morska vuka" zaboravila su zatvoriti jedan od ventila kroz koji je more napunilo jahtu, pa se dvojac morao spašavati gumenim čamcem.

ŠIBENIK - Zbog pomorske nesreće, odnosno potapanja 15-metarske jahte Adriatic šibenska Lučka kapetanija danas je sa 2000 kuna novčano kaznila dvojicu 67-godišnjih Norvežana. Kažnjeni su jer brod nisu propisno pregledali i pripremili za plovidbu pa je jahta sa 300 litara goriva, 21 milju jugozapadno od otoka Žirja u utorak potonula na dubinu od 200 metara.

Dva inače iskusna "morska vuka" s dugogodišnjih stažom plovidbe po svjetskim morima napravila su početničku grešku - zaboravili su zatvoriti jedan od ventila kroz koji je more napunilo jahtu pa se dvojac morao spašavati gumenim čamcem.

Na ispitivanju su se plačući kajali. Putovali su brodom iz Sukošana na otok Vis.

Informaciju o nesreći Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje dobila od odašiljača s plutače koja automatski odašilje signal za pomoć i lociranje mjesta nesreće.

Brod se, doznajemo, neće izvlačiti iz mora.

 

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
15:51 12.05.2010.

Još smješnija mi je ova kazna. Jeli osigurana, provjerite :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije