Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TESTIRANO 14.252 UZORKA

Neslužbeno: U Hrvatskoj novih 5.709 slučajeva zaraze, manje nego prošle srijede

Zagreb: Bez gužvi na punktovima za testiranje Fran Mihaljević i Andrija Štampar
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.12.2021.
u 09:37

Još ne postoje informacije o pojavi omikrona u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 5709 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 14.252 uzorka, neslužbeno doznaje N1.

Podsjetimo, prošle srijede zabilježeno je 6136 slučajeva zaraze, tako da se radi o manjem padu zaraženih posljednjih tjedan dana. Osim toga, još ne postoje informacije o pojavi omikrona u Hrvatskoj. 

Varaždinska županija

U Varaždinskoj županiji u protekla 24 sata potvrđena su 223 nova slučaja zaraze koronavirusom nakon što je testirana 471 osoba, a umrle su četiri osobe, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 236 osoba, a 24 su na respiratoru.

U protekla 24 sata oporavilo se 240 osoba pa su trenutačno u županiji 1532 aktivna slučaja COVID-19, navodi županijski Stožer CZ.

Sisačko-moslavačka županija

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je 244 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Najviše je novozaraženih osoba – 75, s područja grada Siska, 38 ih je iz Petrinje, 36 iz Kutine, 33 iz Novske, 17 iz Popovače, 13 iz Sunje, 11 iz Gline, pet osoba iz Lipovljana, četiri iz Lekenika, po tri su iz Velike Ludine, Dvora i Hrvatske Kostajnice, dvije su osobe iz Topuskog i jedna iz Hrvatske Dubice. 

Županijski Stožer poziva građane na dosljednu primjenu svih epidemioloških mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite kako bi se spriječilo daljnje širenje zarazne bolesti COVID-19.

>> VIDEO Novi soj nazvali omikron: 'Ova varijanta ima velik broj mutacija, od kojih su neke zabrinjavajuće'

Komentara 4

PV
prcko.vita
10:25 01.12.2021.

Naravno da brojke padaju, zahvaljujući našem stručnom vodstvu virus je prošao kroz narod kao sjekira kroz vodu, bez ikakvog otpora ili pametnih mjera, tako da se uskoro više neće imati tko zaraziti. Bilanca i nagrada je ogroman broj mrtvih, ali bez brige, narod će opet izabrati iste, sve do konačnog nestanka.

MI
miroslav50
10:38 01.12.2021.

Zašto se ne može komentirati kolumna Marinka Jurasića, obzirom da je u članku naveo čitav niz netočnih informacija kojima dezinformira javnost?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije