Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjesto Kujundžića

Neslužbeno doznajemo: Vili Beroš bit će novi ministar zdravstva

Vili Beroš
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
28.01.2020.
u 12:59

Vili Beroš u Ministarstvo je došao iz KBC-a Sestre milosrdnice gdje je radio kao neurokirurg

Novi je ministar zdravstva, kako neslužbeno doznajemo iz izvora bliskih Vladi, prof. dr. sc. Vili Beroš, dojučerašnji pomoćnik danas razriješenog ministra, prof. dr. sc. Milana Kujundžića.

U Ministarstvo je došao iz KBC-a Sestre milosrdnice, gdje je radio kao neurokirurg.

Rođen u Splitu, prof. Beroš imenovan je pomoćnikom ministra zdravstva prije dvije godine. Nije bio član Kujundžićeve Hrvatske zore i javno je podržao HDZ i Domoljubnu koaliciju.

Uz posao u Vinogradskoj, radio je i u Poliklinici Radiochirurgia u Sv. Nedelji, što stoji i na njegovoj web-stranici. Dobivši funkciju pomoćnika, otišao je iz te privatne ustanove. Za Kujundžićeva mandata vodio je upravu za bolnički sustav. 

Video: Ministar Kujundžić na konferenciji za medije objavio da je dao mandat na raspolaganje premijeru

Premijer Andrej Plenković razriješio je danas ministra zdravstva Milana Kujundžića dužnosti. Premijer je kazao da se Kujundžić vraća u Sabor, a da će odluku o novom ministru donijeti sutra.

Među nasljednicima ministra Kujundžića u medijima se spominjalo njih nekoliko, državni tajnik Željko Plazonić, prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, dr. Dario Nakić iz zadarske bolnice te prof. dr. sc. Vili Beroš.

"Nitko mi još ništa nije rekao niti išta znam", izjavio je dr. Željko Plazonić za Večernji list.

Na razgovoru s premijerom kao potencijalni kandidat za ministra zdravstva, kako nam je neslužbeno potvrđeno, danas je bio i prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb. Drugi je to put da je prof. Ćorušić bio u uskoj utrci za ministra zdravstva, trebao je to postati za Oreškovićeve Vlade, ali na Ksaver je na kraju postavljen dr. Dario Nakić iz zadarske bolnice. Kako doznajemo, dr. Nakić ne spominje se među kandidatima za Kujundžićeva nasljednika, a prof. Ćorušić razgovarao je s premijerom u vezi s tim položajem.

Komentara 52

Avatar Dipsy
Dipsy
13:56 28.01.2020.

Novi ministar ce trebati dati sve od sebe kako bi dokazao Plenkvicu da nije pogrijesio u odabiru i odrzao povjerenje gradjana u vladu

VA
Vagabundo
13:31 28.01.2020.

Mislim da ovaj slucaj nece imati bas velikog utjecaja na vladu kao sto neki prizeljkuju. Novi ministar moze ostaviti samo jos bolje rezultate

Avatar navijač
navijač
14:23 28.01.2020.

Ovaj će jamačno riješiti sve probleme u zdravstvu. Kakav besćutni uhljeb.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije