Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neisplatitelji plaća u SMŽ

Neslavni je rekorder sisački Dunavski Lloyd

Loša vremena za riječno brodarstvo
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
17.07.2014.
u 16:10

Na objavljenom popisu je nekoliko stotina tvrtki i obrta iz Sisačko-moslavačke županije

Među 7.000 tvrtki i obrtnika koje ne isplaćuju plaću za 28.000 radnika, iznenađujuće je malo onih s područja Sisačko-moslavačke županije. Tek nekoliko stotina. Rekorder je jedini hrvatski riječni brodar “Dunavski Lloyd” iz Siska koji, prema podacima Porezne uprave, od siječnja nije isplatio plaće za ukupno 88 radnika. Ta je tvrtka i prošle godine imala problema sa isplatom plaća svojim zaposlenicima, ali je to ove godine eskaliralo.

No, zanimljivo je kako je tvrtka, čiji je račun trenutačno u blokadi, za 2013. godinu prijavila nešto više od milijun kuna dobiti, iako je i tada kasnila s isplatama plaća. Po broju radnika kojima ne isplaćuje plaću slijedi tvrtka Paner produkt iz Vrginmosta, koja se bavi obradom drva i koja plaću ne isplaćuje za svojih 23 radnika. Još je nekoliko tvrtki i obrta s nešto više od 10 zaposlenih, a koje ne isplaćuju plaće. To su “Dum-Pek” u Mošćenici u vlasništvu sina aktualnog petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića, Petrinec transporti i Petrinec Man servis iz Lipovljana (ukupno 16 radnika) te Danko Cerovečki, sin istoimenog bivšeg vijećnika Grada Kutine. Djemajl Paralangaj iz H. Kostajnice ne isplaćuje plaće za 14 , a Petrinjac Franjo Andrašek za 12 radnika.

Među neisplatiteljima plaća je i ugledna i nekoć uspješna tvrtka Horting Sisak koja od siječnja nije isplatio plaće za, ovisno o mjesecu, 4 do 6 svojih radnika.

Među privatnim osobama, kao vlasnicima obrta, najzanimljivije je ime načelnika Općine Popovača Josipa Miškovića. Prema podacima Porezne uprave on od veljače ove godine, ovisno o mjesecu, nije isplatio plaće za dva do četiri svoja radnika.

– Nemam informaciju da sam na tom popisu i ne želim to komentirati, rekao je Mišković kada smo ga zamolili da komentira javno objavljeni popis neisplatitelja plaća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije